Segueix-nos a les xarxes socials:

Salut detecta un cas de meningitis a Caldes de Malavella

El pacient és un nen d'aproximadament uns dotze anys que va ingressar al Trueta aquest cap de setmana

El Departament de Salut ha detectat un cas de malaltia meningocòccica a Caldes de Malavella. El pacient, un nen d'aproximadament uns dotze anys, va ingressar a la UCI Pediàtrica de l'hospital Josep Trueta de Girona aquest cap de setmana i evoluciona favorablement, segons van informar ahir fonts del Departament de Salut, que assenyalen que es tracta d'un cas aïllat.

Des de la conselleria ja s'ha informat i donat tractament de quimioprofilaxis a l'entorn més proper de l'infant, tant familiar com educatiu.

La malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ i, malgrat que pot presentar-se a qualsevol edat, és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.

La malaltia meningocòccica pot produir una infecció generalitzada (sèpsia meningocòccica) o bé afectar només el sistema nerviós (meningitis).

Se'n produeixen casos tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot, quan hi ha dos o més casos relacionats, sobretot en familiars convivents i escoles.

Prem per veure més contingut per a tu