Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret compra dos terrenys del camí de ronda entre la platja de Fenals i la de Lloret

L'extensió de les dues finques adquirides és de 1.313 m2 El conveni acordat protegirà el bar de Cala Banys com un Bé d'Interès Municipal

Lloret compra dos terrenys del camí de ronda entre la platja de Fenals i la de Lloretddg

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha arribat a un acord amb un dels propietaris dels terrenys que es troben al camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar. Concretament es tracta de dos terrenys: la finca de Cala Banys i la finca ubicada entre Cala Banys i el castell de Sant Joan de Lloret de Mar. Aquests terrenys es trobaven afectats pel «Projecte actualitzat Camí de ronda entre la platja de Fenals i la Platja de Lloret al terme municipal de Lloret de Mar. Clau UG-01528-A1» de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

El conveni detalla que l'extensió que passarà a ser municipal és de 1.313,44 m2 i inclou que el consistori reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir i que quedarà declarat com Bé d'Interès Municipal. L'acord també detalla que és protegirà durant l'actuació les plantes i arbusts existents en l'actual corriol que connecta les zones d'Es Safareig» i L'espanyador d'Es Creus.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte del camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar al desembre del 2019. Aquest projecte es troba inclòs al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar 2015-2020 impulsat per l'Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar i té un pressupost total aproximat de 730.000 €. Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el castell de Sant Joan. Per ara, queda pendent arribar a un acord amb el propietari de la finca del castell de Sant Joan a la Platja de Fenals. L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, valora aquesta fita com «un gran pas endavant en un projecte complex que requereix molts tràmits i converses però que cal consolidar, ja que els camins de ronda són un atractiu per residents i visitants molt valorat i que valora els nostres atractius paisatgístics i culturals».

Prem per veure més contingut per a tu