Tossa de Mar redueix la pressió de l’aigua i prohibeix l’ús de les dutxes de la platja

El municipi aprova una ordenança municipal que contempla talls de subministrament en cas d’emergència

Imatge d'arxiu d'un home dutxant-se en una platja de Tossa de Mar

Imatge d'arxiu d'un home dutxant-se en una platja de Tossa de Mar / David Aparicio

ACN

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha aprovat una ordenança municipal que preveu reduir la pressió de la xarxa d’aigua i prohibeix l’ús de les dutxes i els rentapeus de la platja, entre d’altres mesures. Es tracta d’una eina legal que ha aprovat el consistori per tal de combatre la situació de sequera que viu el país. La normativa contempla limitacions per omplir piscines, regar jardins o netejar vehicles, carrers i barques. Per altra banda, es faran talls temporals en les fonts públiques per estalviar aigua. A més, autoritza tallar el subministrament en cas que el municipi entri en situació d’emergència, que es preveu que passi la setmana vinent.

Davant de la previsió que bona part de Catalunya entri en fase d’emergència per falta d’aigua en els propers dies, el municipi de Tossa de Mar ha decidit dotar-se d’una eina legal que permeti restringir el consum d’aigua a partir de diferents mesures previstes en una ordenança municipal. El text s’ha sotmès ara a exposició pública perquè qui vulgui presenti les al·legacions oportunes.

Entre d’altres punts, la normativa preveu limitacions a l’àmbit domèstic com ara omplir piscines, regar els jardins i l’hort, netejar vehicles, barques, carrers i façanes i prohibir les fonts ornamentals, els estanys o llacs artificial d’ús estètic. També es faran limitacions en les granges que utilitzen la xarxa d’aigua potable.

Les dutxes de la platja

Per altra banda, la normativa municipal prohibeix l’ús de les dutxes de la platja i els rentapeus que hi ha, tallar temporalment el subministrament en les fonts públiques i reduir la pressió de l’aigua en determinades franges horàries. L’ordenança també recull que caldrà fer campanyes de conscienciació per reduir l’ús de l’aigua i intensificar el control de consum i la detecció d’infraccions d’aquestes mesures.

En cas en què el municipi entri en fase d’emergència, l’ordenança preveu que el consistori pugui aplicar talls en el subministrament en determinades franges horàries o per sectors del municipi.