Què fer si et trobes un senglar si estàs de passeig pel camp

Són animals salvatges que no busquen fer mal; simplement busquen menjar o protegir a les seves cries

Una imatge d'un porc senglar

Una imatge d'un porc senglar / Arxiu

A l'estiu, és molt habitual que fem passejos pel camp i altres zones rurals a primera hora del matí aprofitant el poc fresc que hi ha en l'exterior. No obstant això, són cada vegada més usuals les trobades amb senglars, animals salvatges que no són perillosos per si mateixos, però que poden donar-nos un esglai perquè actuen de manera violenta si pensen que hem envaït el seu territori.

5 consells per a actuar enfront d'un senglar en zones rurals

  1. Mantenir la calma: encara que és natural sentir por o ansietat, intenta mantenir la calma. Els senglars, en general, no busquen el conflicte i la seva majoria s'allunyaran si no se sent amenaçats.
  2. No t'acostis. Per tant, no t'acostis en absolut. Mantingues una distància segura (d'almenys 50 metres) i no prenguis cap fotografia.
  3. No els alimentis: si s'acostumen a rebre aliments pot fer que perdin la por natural i es tornin més agressius o s'acostin perillosament a les persones a la recerca de menjar.
  4. Retrocedeix de manera lenta: si notes que el senglar t'ha vist i està inquiet o mirant-te fixament, evita moviment bruscos de retirada.
  5. No t'interposis entre una mare i les seves cries, alguna cosa que aconsellem no fer amb qualsevol animal perquè les mares són especialment protectores i poden tornar-se agressives si et noten com una amenaça per a les seves cries.

No mirar-los directament als ulls, procurar que el teu gos, si està amb tu, no s'alteri o informar les autoritats són altres consells que recomanem a totes aquelles persones que es topin amb senglars.