La Guàrdia Civil de Girona ha desarticulat una xarxa de narcotraficants que operava a la zona de l'Alt Empordà i al sud de França que ha culminat amb la detenció de sis persones i la confiscació d'1,5 quilos de cocaïna, 13 quilos d'haixix i 5.000 euros en metàl·lic.

Segons que ha informat avui la Benemèrita, la investigació es va iniciar fa dos mesos en tenir coneixement que podria existir una organització dedicada al tràfic d'estupefaents a mitjana escala que subministraria la droga a altres traficants de la zona de l'Alt Empordà i sud de França.

Després de dos mesos de treball, els investigadors van poder determinar que la base d'operacions de la xarxa estava ubicada a la zona de la localitat de Roses, per la qual cosa es va intensificar la investigació sobre l'esmentada localitat.

Les indagacions van permetre comprovar als agents que es tractava d'una banda organitzada la majoria per marroquins que operaven des d'un bar i un pis de Roses.

La nit del passat dia 17 d'octubre els investigadors van saber que molt probablement es duria a terme una transacció important d'alguna substància estupefaent entre els sospitosos i alguna persona del sud de França, per la qual cosa es va muntar un dispositiu de seguiment dels suposats traficants.

El dispositiu va donar el seu fruit i els agents que participaven en el servei van localitzar a la Jonquera (Alt Empordà) tres dels investigats, als quals se'ls va parar, va identificar i va registrar el vehicle en el qual viatjaven.

Els agents van trobar sota el seient del conductor dos paquets d'un pes total d'1,5 quilos, que una vegada analitzat el seu contingut es va determinar que era cocaïna.

Davant d'aquesta troballa, la Guàrdia Civil va detenir com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública I.B., de 22 anys, el seu germà S.B., de 18, i M.A., de 25 anys, tots ells de nacionalitat marroquina.

A continuació durant la matinada dia 18, agents de la Benemèrita de Girona van dur a terme dos registres, un d'ells en un domicili de dos dels detinguts al carrer Capità Ariza, número 9 de Roses, on van trobar 13 quilograms d'haixix, 1.500 euros i 6 telèfons mòbils.

Davant de tot el que van trobar, els agents van detenir el pare de dos dels detinguts, M.B. de 49 anys, com a autor del mateix delicte.

També es va procedir al registre del bar denominat Can Matagana, a Roses i explotat per I.B., on van confiscar 100 grams d'haixix, 18 grams de marihuana i 22 grams de cocaïna així com 6 telèfons mòbils i diverses targetes telefòniques repartits per diversos llocs del local.

Simultàniament als registres es va detenir a Siurana d'Empordà (Alt Empordà) M.A., de 51 anys i nacionalitat espanyola, el qual subministrava dels detinguts, per a la seva posterior distribució a menor escala.

La tarda del mateix diumenge dia 18, els agents van detenir també a Roses l'últim implicat, M.M., de 49 anys i nacionalitat espanyola, que es dedicava a realitzar les tasques de transport de les substàncies estupefaents.

Durant l'operació també van confiscar 3 vehicles, dos d'ells d'alta gamma.

Els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres (Alt Empordà), que va decretar l'ingrés a la presó de 4 i els altres 2 van quedar en llibertat amb càrrecs.