L'helicòpter "Helimer 204", de Salvament Marítim ha rescatat a primera hora d'avui una parella i una nena de nacionalitat francesa que va ser sorpresa pel temporal quan navegava en una llanxa motora a 48 milles al sud-est de la costa de Palamós, ha informat Salvament Marítim.

La família francesa, que es troba en bon estat de salut, havia sortit navegant de Marsella i es dirigia a Empuribrava, a Castelló d'Empuries.

El Centre de Salvament Marítim francès Cros Lagarde va informar al vespre d'ahir a Salvament Marítim, dependent del Ministeri de Foment, sobre la petició de rescat de la tripulació de la llanxa motora "Maloa", de 21 metres d'eslora, a causa del fort temporal regnant a la zona, amb vents del nord de força 9 (75-87 km/h) i onades de 6 metres d'altura.

El Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Barcelona va coordinar el rescat, activant l'embarcació d'intervenció ràpida "Salvamar Alnilám", l'helicòpter "Helimer 204" i el vaixell mercant "ZIM Barcelona", que es trobava a la zona.

Les extremes condicions meteorològiques van impedir a les unitats esmentades poder realitzar, amb seguretat, l'evacuació de les tres persones, durant la nit.

A primera hora del matí, en una operació conjunta de la "Salvamar Alnilám" i del "Helimer 204", s'ha aconseguit finalment que aquest últim evacués sans i estalvis la dona, l'home i la nena, traslladant-los a l'aeroport de Girona, on una ambulància els esperava per al preceptiu reconeixement.