L'explosió gairebé simultània de cinc cotxes bomba avui en diferents punts de Bagdad ha causat la mort d'almenys 112 persones i ferides a altres 197, van informar a Efe fonts del Ministeri d'Interior.

La primera explosió va tenir com a objectiu el Ministeri d'Interior al barri Bab al Sharqi, al centre de la capital; la segona el Parc de Zawraa, a l'oest, i la tercera, la Universitat de Mustansiriya, a l'est de la capital.

El quart atemptat va ocórrer al costat del Ministeri de Treball i Afers Socials, al carrer Palestina, també a l'est de Bagdad, mentre que el cinquè estava dirigit contra una patrulla policial al seu pas pel barri de Al Dura, en el sud.

L'atac contra la patrulla, en el que van morir almenys tres policies, va ser perpetrat per un suïcida al comandament d'un vehicle carregat d'explosius.

Segons les fonts, les forces de seguretat han procedit a tancar nombroses carrers de la capital per evitar nous atacs.

Aquests atemptats es produeixen dos dies després que el Parlament aprovés una esmena de la llei electoral que satisfeia a tots els grups polítics i que aplanava el camí per a la celebració d'eleccions generals.

Avui està previst que el Consell Presidencial, format pel president iraquià i els dos vicepresidents, es reuneixi amb representants de la Comissió Electoral i de la missió de l'ONU Iraq per fixar la data més adequada per a les eleccions parlamentàries de 2010.