"Aquí tots amb tots i jo amb tots". Els testimonis davant el jutge asseguren que això era el que els deia Ferran als nens als que, després de guanyar-se la confiança dels seus pares, es portava "concentrats" al seu xalet particular.

Entre deu i quinze joves d'entre nou i 17 anys cada cap de setmana. Sexe, alcohol i de vegades drogues, segons la investigació, encara que també al gimnàs es produïen abusos, com han relatat les víctimes al jutge instructor. Alguna té 36 anys actualment i només s'han atrevit a denunciar els fets després de tenir la certesa que Torres Baena és a la presó. "Li tenien pànic", assegura la policia.

Quan un nen anava per primera vegada al xalet, el mestre karateka, cinturó negre, setè donen, deixava clares quines eren les normes: "Estan prohibides les parelles sentimentals entre alumnes i la gelosia", segons una altra víctima. "I queda totalment prohibit saltar els torns".

"Els torns" eren un quadrant dibuixat en una cartolina i penjat a la paret de l'habitatge, en el qual Torres Baena, suposadament, distribuïa als menors per realitzar tot tipus de pràctiques sexuals.

"Ell va decidir quan i amb qui ens havíem de acostar", assegura una jove, avui amb 17 anys però que, igual que la seva germana, pateix presumptes abusos sexuals des dels nou: "En un dia vaig haver d'anar a dormir amb quatre menors diferents" , afirma davant el jutge, mentre la seva germana, vint mesos més petita, relata: "Als nou anys em besava i em ficava la mà i als 11 ja tenia relacions sexuals completes amb Fernando".

I mentre la societat es pregunta com ha pogut passar tot això durant vint anys, els imputats ho neguen tot: "¿Que una nena de 11 anys ha dit que tinc relacions amb ella? Això és una barbaritat", va dir Torres Baena al jutge .

"En aquesta casa passava de tot". Divuit anys acabats de fer, cinturó negre de karate, i va ser l'únic que es va atrevir a dir al finalitzar la seva declaració davant el jutge, en companyia de la seva mare.

Des que tenia nou anys, segons el seu testimoni, pateix abusos sexuals per part del que és, possiblement, el grup de pederàstia que a més menors ha captat a Espanya, una escola de karate de la capital de l'illa que, a més de 382 medalles aconseguides en campionats d'Espanya, Europa i del Món, acumula prop d'un centenar de testimonis d'abusos sexuals en contra seu. Disset són encara nens o adolescents; molts dels delictes han prescrit.

"El sexe és part de l'entrenament", els deia Torres Baena (56 anys), quan cada cap de setmana es portava a un grup d'ells a la seva vivenda situada a Playa de Vargas, Agüimes (Gran Canaria).

"Allà no s'entrenava karate", diu una altra de les víctimes. "Durant el dia ens posava a netejar el xalet ia la nit ... sexe". Així durant almenys dues dècades.

La policia considera Torres Baena la cúspide de la piràmide de la secta del karate, "un grup organitzat de pederastes que pot portar actuant més de vint anys, assimilable a una secta i amb un líder carismàtic", segons el que descriuen els investigadors en el sumari instruït pel jutge Miguel Ángel Parramón.

Des del passat 4 de febrer es troba en presó provisional acusat d'abusos sexuals i corrupció de menors, amb la seva companya sentimental, María José González Peña, 24 anys més jove, i Ivonne González Herrera.

Un cas que ha donat la volta al país pels esgarrifoses relats de les presumptes víctimes i en el qual també estan imputats Juan Luis Benítez Cárdenes i José Ángel González Peña. Tots ells karateques amb un excepcional historial esportiu excepte l'últim dels esmentats, que és germà de Maria Josep.