El conductor d'un autobús ha mort i sis passatgers han resultat ferits - un d'ells greu - aquesta matinada al bolcar un autobús de la línia regular Madrid-Barcelona-Ucraïna al quilòmetre 21,5 de l'autopista AP-7 a Figueres (Girona), han informat a Europa Press els Mossos d'Esquadra.

Es desconeixen les causes del sinistre, en què s'han vist implicats l'autobús i un turisme. El conductor d´aquest últim, el francès de 51 anys Eric François Antoine C., ha resultat il·lès però ha donat positiu en el test d'alcoholèmia amb 0 , 76 mg / l, pel que ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

El ferit greu és el conductor de l'autobús i ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, mentre que els cinc restants han resultat ferits lleus i han estat atesos a l'Hospital de Figueres, que ja ha donat d'alta a quatre.

Els deu passatgers de l'autobús que no han quedat ferits - viatjaven 17 persones, tres de les quals conductors - han estat traslladats fins l'Àrea de Servei de Porta Catalana, segons els Mossos, que han rebut l'avís a les 2.43 hores.

L'accident ha obligat a tallar l'autopista en sentit nord i els vehicles han estat desviats per la sortida 4, fins que s'ha pogut restablir el trànsit a les 7.33 hores.

S'han desplaçat deu dotacions dels Mossos, 12 dels Bombers de la Generalitat i els serveis sanitaris.