Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts dos homes de 27 i 29 anys, amb antecedents, com a presumptes autors d'una falta d'estafa i danys. Els agents els van enxampar mentre realitzaven una de les accions en un caixer automàtic.

La policia els van detenir i en l'escorcoll se'ls va localitzar el material necessari per poder realitzar la manipulació, que van repetir fins a vuit vegades en poca estona. Inutilitzant l'expenedor de diners o de la targeta, els usuaris no podien extreure els bitllets per realitzar l'operació i els lladres passaven hores més tard a recollir els diners o les targetes que quedaven travades. Els dos detinguts passaran a disposició judicial les properes hores.

La policia va localitzar cap a dos quarts de cinc d'aquest dimarts a la tarda un turisme que estacionava prop d'un caixer automàtic. Els dos ocupants van baixar amb actitud vigilant i per aquest motiu els agents els van seguir i van comprovar la falta que estaven duent a terme. Els dos detinguts estacionaven el seu vehicle en carrers cèntrics de la ciutat, propers als caixers, i mentre un manipulava el caixer automàtic amb una tapeta platejada que extreien d'una bossa de mà, l'altre feia tasques de control metres més avall. El seu 'modus operandi' era manipular el caixer per fer estafes, una acció que van repetir fins a 8 vegades en poc espai de temps.

Per això els agents van identificar, escorcollar i detenir els dos homes. En l'escorcoll se'ls va trobar tot el material que utilitzaven per fer les estafes, com les cintes adhesives, llimes, tornavís, tapetes platejades, etc. L'objectiu dels lladres era inutilitzar l'expenedor de diners o de la targeta perquè els usuaris que entressin a continuació no poguessin utilitzar el caixer. Al cap d'unes hores, els lladres tornaven a passar pel caixer a recollir els diners o les targetes encallades.

Els dos detinguts, amb antecedents, passaran a disposició policial les properes hores.