Juan Muñoz assassina el sospitós de la desaparició del seu germà: un àudio parla de "venjança", "punyalades" i un clan

Mesos abans de cometre el crim, va parlar amb Cas Obert i va explicar les seves sospites sobre l'home al qual va matar el dimarts

El germà de l'Alejandro, desaparegut fa dos mesos: "Sé que ell no ha marxat, això és una venjança"

Juan Muñoz assassina el sospitós de la desaparició del seu germà: un àudio parla de "venjança", "punyalades" i un clan

Cas Obert

Tamara Morillo

"La desaparició del meu germà no és normal. Sé que no ha marxat per pròpia voluntat", assegurava Juanillo -Juan Muñoz- fa cinc mesos a Cas Obert. "Sé els seus noms, sé qui està darrere... L'Alejandro només tenia un conflicte i era amb un noi", explicava, "la realitat és que el meu germà es va enfrontar a ell... i aquest noi havia de cobrar-ho. És una vendetta, una venjança, ja està".

La documentació del desaparegut, el seu telèfon, va aparèixer a l'interior de la seva furgoneta, amb la finestreta baixada. Ell no hi era. "Em fa la sensació que a l'Alejandro el van fer baixar del cotxe", lamentava. "A punta de pistola... no sé".

Tres trets directes, un d'ells, mortal. Aquest dimarts, Juanillo assassinava en ple carrer d'Atarfe, a Granada, a qui sempre va considerar sospitós de la desaparició de l'Alejandro, el seu germà, absent des del mes de juliol de 2023.

Després de diversos mesos sense notícies, sense avanços, Juanillo va anar directe per J.J.F.. "Autor intel·lectual", afirmava sempre Juanillo, de la desaparició del seu germà. Ull per ull, llei del Talió. Segons fonts pròximes, després d'esperar des de les 11.30 hores a la plaça, al voltant de les 13.00 hores el va veure passar amb el seu cotxe. Li va posar la pistola al cap, no s'ho va pensar. Va prémer el gallet en tres ocasions. El va matar.

Alexandre, en diferents fotos cedides per la família a aquest mitjà.

L'Alejandro, en diferents fotos cedides per la família. / CAS OBERT

J.J.F. no estava sol. A l'interior del vehicle, al costat d'ell, estava una nena de tres anys. Ho va veure tot. En Juanillo va fugir.

El so dels trets va alertar a tots a Atarfe. Diverses trucades van alertar de l'ocorregut. Al lloc van arribar la Policia Local, Emergències i una patrulla de la Guàrdia Civil. Res va poder fer-se per la víctima, J.J.F..

Crits i xoc. I en Juanillo ja no era allà. Prop de les tres de la tarda es va lliurar,. Es va presentar en la caserna de la Guàrdia Civil com autor del crim i va lliurar l'arma, la pistola amb la qual va disparar.

Famílies enfrontades

No estava bé. Asseguren des del seu entorn. Des de feia temps "en Juanillo estava molt malament". Ansietat, nervis, tristesa. La desaparició de l'Alejandro, la falta de respostes, tenia molt a veure. "Ni mengem, ni tenim ganes de viure, principalment el meu pare i la meva mare... No estem en situació de ganes de viure. Ens han fet unes coses que no...", explicava el mateix Juanillo mesos enrere.

Imatge cedida per Juan Muñoz. A l'esquerra, ell; a la dreta, el seu germà Alejandro, desaparegut des del mes de juliol.

Imatge cedida per Juan Muñoz. A l'esquerra, ell; a la dreta, el seu germà Alejandro, desaparegut des del mes de juliol. / Cas Obert

Mai va amagar les seves sospites. Les va explicar als agents, a aquest mitjà, i a aquell que preguntés per la desaparició. "El meu germà no marxa sol. Estava molt bé aquí". Les mateixes fonts expliquen que el fet que el Juan acusés l'altra família de la desaparició del seu germà havia generat problemes. Segons els explicava el mateix Juanillo, aquest havia rebut amenaces de part d'alguns membres del clan després de la desaparició de l'Alejandro. La paraula por va aparèixer també en la conversa amb aquest diari.

"Els dies previs el meu germà estava rar. Em deia: 'em sento vigilat'. Tenia por, se sentia atabalat", apuntava el Juan. "Jo també em sento com se sentia el meu germà abans de desaparèixer. Jo no surto de la meva casa a penes, ells em van tirotejar una vegada…". Després de la desaparició, i les noves picabaralles, li van recomanar que denunciés aquestes noves amenaces a la Guàrdia Civil. La ressenya va quedar anotada. De nou un enfrontament entre les dues famílies. Un més.

Anys de conflicte

El conflicte entra totes dues famílies no és nou. L'enfrontament va començar anys enrere. La víctima J.J.F., segons ha pogut saber Cas Obert, és família del "noi" amb el qual l'Alejandro (desaparegut), es va enfrontar abans de desaparèixer. "El meu germà va apunyalar aquest noi, i aquest s'ho havia de cobrar. L'Alejandro va entrar a la presó per aquest acte i, quan va sortir, va desaparèixer", explica el Juan. "Ens han guardat rancor des de fa tres anys, no saben perdonar".

El Juan sempre va considerar que aquesta família, aquest clan, era el responsable de l'absència de l'Alejandro. La Guàrdia Civil, fins a la data, no ha trobat evidències que algun membre d'aquesta família sigui responsable de la desaparició, tot i que continua oberta la recerca. El Juanillo està al calabós, a l'espera de passar a disposició judicial. J.J.F. ha mort. L'Alejandro segueix sense aparèixer.