04 de novembre de 2008
04.11.2008
Policia

Detenen a Salou un francès condemnat a cadena perpètua per assassinat

04.11.2008 | 14:20

La policia espanyola va detenir el dia 1 de novembre a Salou un home de nacionalitat francesa condemnat a cadena perpètua per assassinat.

El detingut és Emile F., francès de 56 anys que era fugitiu de la justícia francesa des de 2004 quan va ser condemnat a cadena perpètua per la mort d'una persona en una venjança l'agost de 1995 a la localitat de Jouy en Josas, al sudoest de París, en el marc d'una disputa entre traficants de droga. La localització i detenció d'aquesta persona era una de les prioritats de la Brigada Nacional de Recerca de Fugitius de la Policia Judicial francesa (BNBF) des de la seva creació.
El detingut va ser l'artífex de la preparació i segrest arbitrari d'un individu en un acte de venjança que va acabar amb el seu assassinat, de dos trets, després de ser brutalment colpejat. El cadàver va aparèixer completament carbonitzat a l'interior d'un vehicle incendiat voluntariament. El 19 de gener de 2004, la Cort d'Apelació de Versalles va condemnar l'ara detingut a 'reclusió criminal a perpetuïtat', en considerar-lo culpable dels càrrecs de 'detenció, sustracció o segrest en banda organitzada, seguit de mort del segrestat'. Emile va ser localitzat a Catalunya després d'una sèrie de vigilàncies transfrontereres, per la qual cosa els agents el van detenir a Salou. Anava acompanyat d'un dels seus fills i el detingut portava documentació francesa falsificada. L'Informe Pericial del Gabinet de Policia Cientifica va ser determinant per eñiminar dubtes sobre la seva identitat. El detingut ha estat posat a disposició de l'Audiència Nacional. El seu fill, detingut per encobriment, va quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema