Des de fa algunes temporades els títols de LEGO han estat sinònim de multiplataforma, adaptant sovint pel·lícules i franquícies d'èxit per a totes les consoles amb els seus simpàtics personatges i els seus blocs de colors. Tractant d'allunyar-se una mica d'aquest segell, i buscant alguna cosa d'exclusivitat, TT Games en col·laboració amb Nintendo han posat al mercat 'LEGO City Undercover' per a Nintendo Wii U.

Esperat per molts com el 'LEGO GTA', el joc s'executa entre diverses fases i reptes recolzat sobre una estructura de món obert per explicar una història de detectius plena de picades d'ullet, situacions còmiques, acció i un protagonista amb molt carisma: el inigualable Chase McCain. A continuació comprovarem si el joc és tan divertit com les propostes de Rockstar o si, per contra, ha estat únicament una qüestió de voluntat.

Com és habitual en els jocs de la marca, 'LEGO City Undercover' recull clixés, seqüències i personatges, en aquest cas de detectius i policies, per donar-li un to més lleuger i còmic a la producció. Chase McCain, és un policia que torna a LEGO City després d'uns anys allunyat de la ciutat per un error comès en el passat.

Ara el malvat més perillós i temut s'ha escapat de la presó i una onada de crims està castigant la ciutat dels colorits blocs. Sobre aquesta base, TT Games ens trasllada una història sòlida, ben filada i molt entretinguda, on veurem referències a obres com 'Titanic', personatges com 'Harry el Sucio', 'Colombo', o 'Starsky & Hutch' entre d'altres, el que porta al jugador de sorpresa en sorpresa. Tot molt similar al que passa amb les pel·lícules de Pixar, que són agradables per als nens i, al mateix temps, els adults s'identifiquen i diverteixen.

Altres elements, com la forma en què els personatges interactuen, així com els seus diàlegs, acaben de deixar aquesta faceta encara més clara. En conjunt, tot permet que el joc adopti un to molt lleuger, demostrant que no es pren el format massa seriosament. És cert que en adoptar un estil que s'identifica amb altres títols de món obert com la sèrie 'Saints Row' o 'Grand Theft Auto', 'LEGO City Undercover' podria haver pres una posició més adulta, el que per altra banda, no coincideix molt amb l'esperit de la franquícia. El títol pot ser perfecte per a nens que no tenen l'edat suficient com per entendre la violència insana de GTA, però que els agradaria jugar alguna cosa de l'estil.