05 de febrer de 2015
05.02.2015

L'espai "El documental" del canal 33 estrena aquesta nit "Dalí, emperador de l'acció"

05.02.2015 | 00:00
Una imatge de la visita que Salvador Dalí va fer a Tarragona el 1973.

El programa del canal 33 El documental estrena aquesta nit, a partir de les 23.40 h, Dalí, emperador de l'acció, una coproducció de Televisió de Catalunya, Juandesafinado Produccions, i l'Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El documental desvetlla una faceta poc coneguda del cèlebre artista empordanès, així com la seva obra vinculada a l'art més modern i efímer de la seva època.
Salvador Dalí va visitar la ciutat de Tarragona el 17 d'agost de 1973, convidat pel consistori, per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. A partir d'aquest fet, el documental s'endinsa en un aspecte de l'obra de Dalí encara poc conegut, el "performer" vinculat a l'art més modern i efímer. Un fet local que es converteix en universal gràcies a la figura del pintor empordanès i que és explorat i analitzat sobre la base de diversos materials: pel·lícules amateurs d'aquell dia, gravacions d'àudio, fotografies i sobretot la veu dels testimonis i experts que permeten conèixer més l'artista i saber com es veia l'art més avantguardista en una capital de província sota el règim franquista.
Dalí, emperador de l'acció, dirigit per Carles Pitarch i Maria Roig, va guanyar el Premi MemoriReus-Rabassa en la 9a edició del Festival de Cinema Memorimage, que es va celebrar a la ciutat de Reus el passat mes de novembre de 2014. El públic assistent va considerar que es tractava del millor film d'entre les produccions de la demarcació de Tarragona.
El documental també va ser seleccionat en la 26a edició del Festival de Cinema de Girona, dins de la categoria Girona Documental, el juliol de 2014.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema