20 de setembre de 2016
20.09.2016

«Sense?ficció» estrena nova temporada al ritme de les maraques de Xavier Cugat

20.09.2016 | 00:00
El documental repassa la vida del gironí més universal de la història.

La nova temporada del programa Sense ficció arrenca aquesta nit (21.55 h, TV3) amb l'estrena de Sexe, maraques i chihuahues, una pel·lícula documental sobre la increïble vida del músic gironí Xavier Cugat. Un treball dirigit per Diego Mas Trelles, coproducció de TV3 amb Minimal Films i TVE. La sessió doble del programa continuarà amb l'estrena de Varicella, un retrat sobre dues germanes russes que comparteixen un somni: convertir-se en ballarina solista.
Xavier Cugat va tenir una vida de cinema i va ser un personatge omnipresent. Celebritat de Hollywood, envoltat d'estrelles, fama, diners i dones maques, va participar en nombroses pel·lícules i com a músic va ser molt prolífic, amb una discografia gairebé ?inabastable. Es va prodigar a la televisió i les seves fotos i caricatures apareixien sovint en diaris i revistes. Al cinema, no només hi va posar la banda sonora amb les seves orquestres, sinó que també hi va aparèixer com a actor i, fins i tot, com a director.
Al seu innegable talent musical com a arranjador i director d'orquestra cal afegir-hi la seva capacitat com a caçatalents, tant de músics que incorporava a les seves orquestres com amb les figures femenines -ballarines i cantants- que situava al centre de l'escenari per atraure la càmera i captar els primers plans en les pel·lícules.
Sexe, maraques i chihuahues repassa la trajectòria del gironí més universal, l'únic que posseeix dues estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood, en un viatge del blanc i negre al color, que recorda les pel·lícules on el polifacètic artista va conèixer grans estrelles com Rita Hayworth, Frank Sinatra o Greta Garbo. Un tribut, en clau de biopic, que recorre dos continents, anant de Cuba a Barcelona, per perdre's a Los Angeles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema