Al continent europeu, agafa força la idea de tornar a fer salvatge una naturalesa que percebem assetjada. Però com serà aquesta naturalesa futura? Què significarà la mateixa paraula salvatge? A El Escarabajo Verde han abordat aquestes qüestions en una trilogia. Tres treballs complementaris que subministren enfocaments diferents al voltant d'aquesta qüestió. El primer que es presenta és Els bisons de Romania, avui a les 18.30 h a La 2.

Seguint el rastre dels bisons europeus alliberats a les muntanyes Tarcu, en els Carpats, un equip d' El Escarabajo Verde ha reconegut l'hàbitat que ara ja comparteixen aquests grans herbívors amb llops, óssos, linxs i els assentaments humans de les comunitats rurals de Cares-Severin, a Romania.

El Escarabajo Verde estrena la seva 21a temporada amb aquest documental que pretén ser un exemple de recuperació de la fauna salvatge europea. Els bisons de Romania és el primer d'una trilogia que abordarà qüestions de fons sobre el tutelatge sobre la fauna salvatge en el seu hàbitat