La majoria d'alcaldes i diputats gironins implicats es mostren "contents" per l'anunci de la licitació, però recorden el retard de l'obra, les conseqüències que ha comportat pel territori i, sobretot, tota la feina que encara falta per fer en aquesta carretera per completar el desdoblament.

Àlex Sáez

Diputat del pSC al Congrés

És la confirmació de l'acord del Consell de Ministres i trenca amb les crítiques que s'han fet de manca de voluntat en aquesta obra"

El diputat socialista es va mostrar molt satisfet per l'anunci i va reivindicar la tasca del PSC en l'obra pública a Girona. "Els socialistes catalans tenim el compromís amb Girona i aquest és un bon exemple de les inversions en obra pública, com també l'alta velocitat i l'aeroport. En canvi, amb el govern de CiU està absolutament aturada", va destacar. "Reclamo dels diputats de CiU que estiguin al costat dels socialistes perquè la Generalitat també aposti per l'obra pública a Girona, que està aturada", va afegir. Finalment, va destacar que aposten per continuar el desdoblament.

Jordi Xuclà

Diputat de CiU al Congrés

Benvinguda sigui aquesta obra que arriba en temps de descompte del Govern. Ara, els gironins no en tenim prou"

El diputat va destacar que la licitació arriba "al temps de descompte" del govern, que l'any 2004 es va presentar a les eleccions afirmant que al final de la legislatura estaria desdoblada tota la N-II. "I el balanç dels dos mandats del president Zapatero és la licitació de 6,6 quilòmetres en temps de descompte. Per tant, absolutament insuficient". Per altra banda, es va mostrar preocupat perquè el Govern "cancel·li" el tram fins a la frontera francesa retornant, fins i tot, els terrenys expropiats.

Francesc Canet

Diputat d'ERC al congrés

És una bona notícia, però de dimensions micro. Al final el que no té sentit és que ens agafem amb molta il·lusió el que hauria de ser normal des de fa temps"

Canet es va mostrar molt escèptic davant la notícia i va afirmar que "el greuge i el retard són tan grans, que només podem dir que val més això que res".

Martí nogué

Alcalde de sils

El tram entre Sils i Caldes és el més perillós, perquè hem de recordar que la Nacional passa pel que serà el vial de servei posterior"

L'alcalde va voler insistir en el retard de l'obra i la perillositat. "Feia dos anys que estava aturada i que si s'hagués anat continuant l'obra ja hi estaríem passant, ja estaria acabada. I ara, clar, encara s'ha de començar i no sabem fins quant temps. Esperem que sigui el mínim possible", va afimar.

Salvador balliu

alcalde de caldes de malavella

Estem molt contents, però volem que s'acabi d'una vegada"

L'alcalde de Caldes, un dels afectats en aquest tram, es va mostrar content, però va destacar el retard de l'obra. Balliu va afirmar no estar d'acord "amb el que ha passat aquí, que fa anys que estem empantanegats, amb un perill que hem de suportar cada dia tots els que vivim a Caldes i els que hi passen". "Tenim un nucli de població, que habiten unes 200 persones, que es diu Turist Club, que pràcticament s'han de jugar la vida o fer uns quants quilòmetres més", va afegir.

Jordi Camps

Alcalde de vidreres

Creiem que ja tocava que licitessin aquest tram de la N-II, perquè malauradament hi ha hagut bastants morts per accidents. I esperem que Foment l'acabi quan pertoca"

Joan carles garcia

Alcalde de tordera

Esperem que sigui cert.

És una bona notícia, ?sem?pre que aquest inici signifiqui el ?desenvolupament de tot el tram de desdoblament fins a ?Tordera en un termini de temps raonable"

Antoni Guinó

alcalde de maçanet de la selva

Estem contents perquè el tram acaba molt a prop de la cruïlla de Maçanet, però és una vergonya el què ha passat amb aquesta obra si tenim en compte que som l'entrada d'Europa cap aquí, ens han tingut abandonats, així vol dir el que se'ns estima des de Madrid"