L'esperança no es perd. En només un dia, el CAP de Banyoles va reunir 770 persones que van fer-se donants de medul·la òssia. Les instal·lacions d'aquest centre sanitari van acollir ahir una jornada extraordinària de captació de donants de medul·la perquè en Joel Coll, un nen de 6 anys del municipi, pateix leucèmia i necessita un trasplantament immediat d'un donant compatible abans del mes de setembre. Per poder fer-se donant, les persones que ahir es van apropar fins al CAP de Banyoles havien de tenir entre 18 i 55 anys. A més, van rebre informació sobre la implicació que comporta convertir-se en donant de medul·la òssia, ja que no es tracta d'un fet puntual sinó que s'entra a formar part del banc de donants de l'Estat espanyol. Un cop complerts els requisits, els assistents podien escollir si els prenien una mostra -per determinar la seva compatibilitat- a través de saliva o mitjançant una extracció de sang. Tot i això, es recomanava fer-ho amb saliva ja que en els últims dies més de 500 persones han anat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona per convertir-se, també, en donants de medul·la i com que tots aquests casos s'han fet amb extracció de sang actualment, els laboratoris estan col·lapsats. Això suposa que els resultats de les anàlisis de sang se sabran d'aquí a 15 dies mentre que els terminis per determinar la compatibilitat mitjançant la saliva són més curts.

Crida a la població

La família d'en Joel Coll ha fet, en els últims dies, una campanya a contra rellotge per trobar urgentment donants compatibles de medul·la òssia ja que el nen necessita un trasplantament de medul·la o de cordó umbilical abans del setembre. Davant aquesta crida, la gent s'ha solidaritzat i des de fa uns dies han augmentat de manera espectacular els donants de medul·la a Girona -quan la mitjana és de 3 persones al mes-. Per això, per mobilitzar més població, també es va fer ahir aquesta jornada extraordinària de captació de donants. A més, en els últims dies, la família ha informat de la situació a través de parades pel centre de Banyoles (aprofitant les festes d'agost) i amb la utilització d'Internet i les xarxes socials, sobretot el correu electrònic i el Facebook.

centenars de persones van passar per les instal·lacions del CAP de Banyoles durant tot ahir.Dues dones fent la prova de saliva per fer-se donants.Un home també escup la saliva que servirà per poder analitzar la compatibilitat amb les persones que pateixen leucèmia.Les extraccions de sang també s'uti?litzen per fer-se donant.Futurs donants de medul·la reben informació.