Faltaven deu minuts per a les set de la tarda i per a l'inici del partit. El Llagostera ja havia finalitzat els exercicis d'escalfament i poc després ho feia el Las Palmas. En el moment en què els jugadors canaris enfilaven el camí dels vestidors, va produir-se la mirada entre Alfredo Ortuño i Oriol Alsina, que estava a peu de gespa. L'exdavanter del Girona (heroi de la permanència la temporada passada amb nou gols) i l'anterior director esportiu de Montilivi (qui li va obrir les portes al futbol professional) van acostar-se per fer-se una ràpida salutació. No era el moment per a llargues converses, sinó d'estar concentrat de cara a l'enfrontament. "Li he estic molt agraït per l'oportunitat que em va donar. Tant de bo el Llagostera se salvi i el Las Palmas pugi", va assegurar al final del partit el davanter.

Alfredo Ortuño va debutar ahir amb el conjunt canari quan tot just acumula pocs dies de convivència i un únic partit amistós amb els seus nous companys. El seu excel·lent rendiment a Montilivi, en la segona meitat del curs passat, va convèncer el Granada per quedar-se'l i fer-lo debutar a Primera Divisió aquesta temporada. A Andalusia, però, no ha tingut continuïtat i l'han decidit cedir al líder de Segona A, on ha de tornar a demostrar que manté intacte l'olfacte golejador que va demostrar amb la samarreta del Girona. La primera oportunitat li va arribar ahir a Palamós, on va situar-se a la punta de l'actac, al costat d'Araujo, però amb llibertat per moure's més cap a la dreta. Ortuño va ser substituït abans del descans per Christian, però el tècnic Paco Herrera va matisar posteriorment, als vestidors, els motius de la substitució: "intuïa que a la segona part patíriem i volia assegurar que estiguéssim més forts al darrere".

El davanter va explicar del partit que "era difícil jugar en aquest camp petit, amb el vent i la gespa en no gaire bon estat. Els dos porters han estat inèdits. Jo m'he sentit còmode però no es poden treure conclusions perquè s'ha vist molt poc futbol".

Ortuño va dir que havia arribat al Las Palmas en el mercat d'hivern per "ajudar l'equip a pujar a Primera" perquè segons ell "l'important és l'objectiu comú, no l'individual. Tant hi fa si faig 10 gols o cap si pugem". El Girona, l'exequip del davanter, és un dels rivals dels canaris a la zona alta i Ortuño va indicar que "des del principi de lliga que els veig molt forts. Els desitjo sort perquè hi tinc encara molts amics".