El president de CiU, Artur Mas, va constatar ahir que els resultats a les eleccions europees demostren que "s'han sembrat les primeres llavors per al canvi a Catalunya", perquè la federació és l'única força que va a l'alça i el tripartit va a la baixa.

En roda de premsa des de l'Hotel Majestic, des d'on CiU segueix tradicionalment els resultats electorals, Mas es va mostrar satisfet pel resultat de la federació, però va advertir als militants, votants i simpatitzants que han de continuar treballant amb "molta constància, perseverança i fins a l'últim moment, i amb molta modèstia i humilitat". "D'aquesta manera, les primeres llavors que s'han sembrat, l'any que ve donaran uns fruits molt bons", va assegurar. També va celebrar que CiU hagi aconseguit representació al parlament Europeu, de la mà del candidat Ramon Tremosa, que defensarà molt bé a la federació, però també al conjunt de les catalans sense excepció, va dir. Davant unes 300 persones que es van congregar en el Majestic, Mas també va aprofitar per reprotxar als quals han "sortit presumint de no sé quines coses", en referència al president de la Generalitat, José Montilla. "Les coses no estan per presumir", li va dir.

El secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran, va concloure que "la família socialista es pega una bona castanya en aquestes eleccions", i va recordar que el PSC baixa set punts i CiU puja cinc. Va argumentar que la federació ha complert el seu objectiu, que era tornar a ser segona força a Catalunya, i tot això malgrat la bipolarització que han imposat populars i socialistes. Però va remarcar que CiU no renuncia a un segon eurodiputat, que correspondria a Salvador Sedó (UDC), amb l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa, que li dóna a Espanya 54 diputats en lloc de 50.

El cap de llista de CiU, Ramon Tremosa, va agrair la confiança dipositada en la federació, i també va felicitar als eurodiputats catalans que han aconseguit representació: "Els invitem a treballar conjuntament en la defensa dels interessos locals". Amb el model dels eurodiputats de Dinamarca, va dir que espera que els catalans puguin fer un treball semblant al dels diputats d'un "país normal". Quant a la baixa participació, va indicar queara caldrà estudiar els motius.