o consta que els científics detectessin signes que posessin en evidència que ahir al vespre s'estava produint una conjunció que permetés un esdeveniment històric d'escala planetària. Així va qualificar la secretaria d'organització del PSOE, Leyre Pajín, la reunió entre Barack Obama i José Luís Rodríguez Zapatero un cop l'Administració dels Estats Units va confirmar la trobada a la Casa Blanca.

Ahir va arribar el moment, i Zapatero, saltant-se el protocol i les normes de prudència diplomàtica, es va presentar a la residència oficial de president nord-americà un quart d'hora abans del que estava previst. El president espanyol tenia pressa per posar-se a arreglar el món al costat del flamant nou premi Nobel de la Pau. De fet, tal com va destacar ell mateix en la compareixença que va fer al costat de la presidenta de la cambra de representants, la demòcrata Nancy Pelosi, s'obre una nova etapa de treball fraternal. Efectivament, sembla que la fraternitat és la clau de volta que explica moltes de les coses que avui estan passant.

En tot cas, els presidents del Govern espanyol continuen competint per ser els més simpàtics als ulls del Tiet Sam, ja sigui en un ranxo de Texas amb els peus al damunt de la taula o a Washington per rebre instruccions dels encàrrecs que ha de portar cap al Pròxim Orient. Resulta sorprenent que sigui rendible políticament i electoralment construir una política internacional al dictat. L'únic problema que hi veuen alguns és que això ho faci un altre.