L'exjutgessa degana de Barcelona, Maria Sanahuja, ha declarat aquest dilluns a la nit, respecte a la decisió del jutge de deixar en llibertat sense fiança Fèlix Millet i Jordi Montull, que 'hi ha moltes coses en aquesta instrucció que no s'entenen', afegint que 'el company no ho està fent bé', i la prova és que 'des dels mitjans de comunicació heu fet una pressió brutal i ningú del món jurídic no ha sortit a defensar-lo'. 'És difícil defensar la seva postura', ha conclòs en unes declaracions al programa 'LaNit a RAC1'. També, Sanahuja creu que l''estratègia d'un bon advocat serà allargar-ho tant que fins i tot ens oblidem d'aquest tema'.

Sobre si la confessió serà un atenuant per a una futura condemna, l'exdegana ha apuntat que 'confessar t'eximeix del càstig a l'Església', però 'al jutjat, quan tu hi vas i et confesses, tens pena'. Pel que fa a quan podria convocar-se el judici, Sanahuja ha argumentat que 'si el cas de l'11- S es va instruir hiperacceleradament i es va fer ràpid, vol dir que quan es vol es pot'. L'exdegana ha conclòs que 'dins de la mateixa professió 'cada maestrillo tiene su librillo. A la judicatura depèn de qui sigui pot sortir una solució o un altra'.

'Ens va enredar a tots'

També a 'La nit a RAC1', l'exconseller de Cultura i conseller delegat d´RBA Audiovisual, Ferran Mascarell, ha afirmat que 'en el consorci era molt dificil d'identificar cap problema si no et venia dels interventors o les auditories, i a través d'això no venia cap problema'.

'És molt senzill d'explicar. Mai es va posar sobre la taula cap sospita de cap ordre en el consorci', apuntava Mascarell. Pel que fa al que li expliquen els companys que estaven a la Fundació, coincideixen que 'ens va enredar a tots', ha remarcat. També, l'exconseller ha observat que 'al final hi ha hagut un sistema de control que ha funcionat, que és Hisenda'.