La segona fase de l'apagada analògica de la televisió a les comarques gironines s'iniciarà demà amb l'apagada dels repetidors que donen cobertura a les poblacions d'Osor, Amer i Sant Julià de Llor. A excepció de la Cerdanya, en aquesta segona fase està previst que al llarg d'aquest mes de gener, i de manera progressiva, totes les poblacions gironines es quedin definitivament sense senyal analògic i només es pugui veure la televisió si el ciutadà s'ha adaptat a la TDT. Tot i que la cobertura està pràcticament garantida arreu, hi ha 28 nuclis de 17 poblacions que no en tenen prou i s'hauran d'esperar que la TDT els arribi per satèl·lit.

Al Baix Empordà, hi ha 12 nuclis de sis poblacions que es troben en aquesta situació: són zones fosques on no arriba la cobertura TDT dels repetidors. Es tracta de les urbanitzacions el Mas Pallí dels Vilars, el Puig Rosell, Forn Romà, Río de Oro i Treumal de Dalt de Calonge; el veïnat de Puigventós a Cruïlles; la població de Foixà i l'agregat de Cuells; la urbanització Punta Brava de Sant Feliu de Guíxols; les urbanitzacions Mas Patxot i Vallrepòs de Santa Cristina d'Aro, i Valldavià, a Vilopriu.

A la Selva, la cobertura per satèl·lit haurà d'arribar a 11 nuclis de set poblacions: el veïnat de Joanet a Arbúcies; diverses cases i masies disseminades de Fogars de la Selva; les urbanitzacions Coll del Llop, Mas Rossell, Masies de Lloret, Montlloret i Papallús de Lloret de Mar; la urbanització Maçanet Residencial de Maçanet de la Selva; l'Empalme de Massanes; les Mines d'Osor a Osor i el nucli de l'Esparra, a Riudarenes.

A l'Alt Empordà, hi ha tres poblacions senceres situades en una zona fosca: Biure d'Empordà, la Selva de Mar i Terrades. Al Pla de l'Estany no hi ha cap població amb problemes de cobertura de la TDT i al Gironès la cobertura per satèl·lit només serà necessària a Montagut i al Camp de les Comes, a Sant Julià de Ramis.

La muntanya de Montagut és la culpable dels problemes que Sant Julià ha tingut sempre tant per veure la televisió analògica com ara la TDT. La petita muntanya fa de pantalla al repetidor de Rocacorba i provoca que en alguns barris hi hagi dificultats de recepció del senyal. El consistori, cansat de demanar solucions a la Generalitat, al setembre va instal·lar un repetidor alternatiu provisional de TDT a la muntanya dels Sants Metges. Amb aquest repetidor provisional, l'alcalde, Narcís Casassa, calcula que la TDT es veu bé al 95% del municipi.

Les primeres comarques gironines a deixar de veure la televisió analògica van ser la Garrotxa i el Ripollès, aquest estiu passat. Ara, entre demà i el dia 26 s'apagaran la resta de repetidors. Només queden per confirmar les dates d'apagada dels repetidors de Maçanet de Cabrenys i Rocacorba. Aquest últim és el més important a la demarcació, ja que és clarament majoritari al Gironès, al Pla de l'Estany i a bona part de l'Empordà i la Selva interior.

En aquestes últimes setmanes, les vendes de televisions amb TDT i aparells descodificadors de televisió digital terrestre s'han disparat a les botigues d'electrodomèstics d'arreu del territori. Davant de la retallada de la potència del senyal, la solució és comprar un receptor de TDT de bona qualitat i no aventurar-se amb els models més barats.