Una olla a pressió a punt d'entrar en ebullició. Això semblava ahir el pavelló d'esports de Platja d'Aro, que literalment treia fum pels alès congelats de centenars de veïns que s'hi van donar cita per escoltar les explicacions i la previsió de l'equip de govern. Hores d'ara, gran part del municipi continua sense llum ja que la subestació elèctrica de Castell d'Aro que alimenta pràcticament tots els municipis de la Vall d'Aro, des de Calonge a Santa Cristina, està "literalment trinxada i tenen l'esperança de tenir-la arreglada per a diumenge", va explicar l'alcaldessa, Dolors Padilla (PSC). Algunes línies s'han reprès -per exemple, part del nucli de Castell d'Aro ja rep subministrament elèctric per la via habitual- i altres parts estan connectades a generadors, que han provocat confictes veïnals en il·luminar, en alguns sectors, una banda del carrer i l'altra no. Al matí veïns de s'Agaró van manifestar-se a sota la casa de l'alcaldessa per protestar per la ubicació del primer grup electrogen que s'instal·lava en aquest nucli.

Al vespre l'equip de govern de Platja d'Aro va arribar a una entesa amb un concessionari privat de grups electrògens i en van arribar sis de cop. I és que una de les queixes dels veïns és que, si Fecsa-Endesa no actua amb agilitat, ha de ser l'Ajuntament qui prengui les regnes de la situació. "Que llogui l'Ajuntament generadors amb els diners dels nostres impostos", va exhortar un home enmig els aplaudiments d'una gentada indignada després de gairebé cinc dies sense subministrament elèctric. "Hem de proposar a Fecsa-Endesa comprar nosaltres els cables, però diuen que no els necessiten", va assegurar l'alcaldessa, que va considerar que la companyia "està prenent el pèl als ciutadans i també als alcaldes. Avui sabien que hi havia aquesta reunió i no han tingut cap interès a venir". Padilla ja havia demanat en alguna ocasió que un responsable de l'empresa elèctrica visiti els pobles afectats per l'apagada i que siguin ells els qui expliquin clarament la situació, ja que, segons va considerar, fins al moment han donat informació falsa.

La primera edil va entomar la indignació dels ciutadans però va assegurar que "des del funcionari més petit fins a tots nosaltres estem fent tot el possible, però no tolerarem més mentides de Fecsa-Endesa", va reblar Padilla, que va estar envoltada per tot l'equip de govern excepte pel regidor Antonio Cano (PP), que no va assistir a la reunió. El mateix to va tenir la reunió celebrada al pavelló de Santa Cristina d'Aro, on l'alcalde Ricard Herrero (PSC) es va haver d'enfrontar a les queixes, sobretot dels veïns de les urbanitzacions.

Bretolades i robatoris

Les nits sense llum han donat lloc a alguns robatoris a Sant Feliu i Platja d'Aro. La matinada de dilluns uns lladres van entrar a una botiga d'informàtica de la plaça Sant Sebastià, de Sant Feliu. Les bateries de les alarmes encara aguantaven i encara sort que van sonar i només van tenir temps d'endur-se alguns portàtils de l'aparador. A l'endemà, van intentar esbotzar un vidre d'una botiga d'electrodomèstics de la Rambla Generalitat, però no hi van poder entrar. Sí que ho van fer a una botiga de llaminadures de Vilartagues i a un bar de la rambla Joan Bordàs. A Platja d'Aro, un veí es va trobar el cotxe sense rodes el matí de dimecres, i també li havien furtat l'equip de música. Diversos comerços han contractat seguretat privada a Platja d'Aro.