Miguel Martínez-Lage, traductor, crític i assessor literari, oferirà a l'Auditori de la Casa de Cultura (20 h) la conferència Dar la voz a Faulkner. Profund coneixedor de l'obra de William Faulkner, al llarg de més de 25 anys de carrera Martínez-Lage ha traduït al castellà l'obra d'autors com Martin Amis, Auden, Beckett, Bellow, Coetzee, Conrad, DeLillo, Hemingway, Henry James, Orwell, Poe, Pound, Steiner, Steinbeck, Stevenson, Evelyn Waugh, Eu-

dora Welty i Virginia Woolf.

Com a cloenda del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués, tindrem l'ocasió de veure en acció una de les autèntiques llegendes de la direcció orquestral, Gennady Rozhdestvensky. Amb el record d'una esplèndida execució de la Simfonia clàssica de Prokofiev a l'Auditori de Girona, ara es presenta amb un programa eclèctic, que tornarà a ser tota una revelació: l'obra d'encàrrec per al X Concurs Internacional de Direcció (J. M. Sánchez Verdú), Exsultate, jubilate, motet per a soprano i orquestra, K. 165 (W. A. Mozart), obertura Coriolà, op. 62 (L. Van Beethoven) i Simfonia núm. 5 en Si b major, D 485 (F. Schubert).

A les 19.30 h, en el centre cultural La Mercè, tindrà lloc la inauguració de la mostra L'heroi i el mite, una exposició d'escultura del col·lectiu Denosaltres. Es tracta d'un recorregut sobre la interpretació que un grup d'escultors planteja sobre aquesta figura de l'heroi i el mite. Una proposta en tres parts: els heroismes, el món dels déus i els mites i herois entre déus i homes. Aquesta exposició planteja una reflexió propera i progressiva sobre aquests tres aspectes del tema. Un discurs al voltant del fet extraordinari, sobre la seva rellevància i sobre la seva (sovint) discreció. A la mateixa hora, el Bòlit Sant Nicolau inaugurarà l'exposició Paisatge? Pauline Oliveros / Ione.

Jazzyments és un quartet que ofereix un viatge pels temes més significatius de la història del jazz, la bossa i el blues. D'igual manera que en un jaciment, en el concert que oferiran en el Cafè Context Llibreria (20.45 h) s'anirà desenterrant i descobrint autèntiques peces de valor incalculable. Es podrà gaudir d'un fresc i variat repertori enmig d'un càlid i alhora íntim ambient que farà emprendre un viatge amb cançons tan conegudes com Sometimes I'm Happy, On Green dolphin street, Bye bye blackbird, Corcovado, Jim, Autumn leaves, Miss Celie's Blues, Honeysuckle Rose, Don't get around much anymore, entre moltes altres.

La pianista hispanosuïssa Katia Michel oferirà un concert en el Teatre Municipal de Palafrugell (19 h), dins de la programació de la Xarxa de Músiques de Catalunya corresponent al primer semestre de 2010. Michel, que interpretarà obres d'Albéniz i Schumann, acaba de presentar un disc dedicat a les composicions d'un jove Isaac Albéniz, les seves primeres obres per a piano de certa importància.