El Departament de Territori i Sostenibilitat (Tes) treballa en un projecte per connectar Blanes i Girona per tren. El director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font,

va afirmar que "està a sobre de la taula que Rodalies arribi fins al Maresme", ja que es tracta d'un "centre econòmic i demogràfic de primera magnitud".

Durant la sessió del Cercle d'Infraestructures de Girona que portava per títol Infraestructures estratègiques per sortir de la crisi, Font va assegurar que a final d'any esperen poder presentar el projecte públicament, tot i que va apuntar que encara queden serrells per resoldre. "Encara no s'ha definit el model, però la idea és connectar el corredor del Maresme amb Girona ja que són dos corredors amb aparents problemes de connexió", va exposar.

El director general va concretar que en la situació actual "cal prioritzar les infraestructures de major rendiment per fer un bon negoci social i econòmic". Font va exposar els temes que queden pendents per reosldre en quant a infraestrucutres a les comarques de Girona. Entre elles el deute històric amb la N-II, disposar d'una xarxa ferroviària entre Portbou i Blanes, adapatar tota la xarxa a l'ample internacional o desenvolupar les intermodals, entre d'altres.