Els "indignats" han començat a reunir-se a la Plaça de Catalunya de Girona a les vuit del vespre d'aquest divendres i una hora més tard s'han dirigit cap a la Plaça del Vi. Mig miler de persones s'han reunit en la concentració, majoritàriament joves, on s'han cridat consignes contra el sistema polític i financer com "Mans enlaire, això es un atracament", "Ja n'hi ha prou" o "No pagarem la vostra corrupció". Alguns dels manifestants tornaran a passar la nit al ras i han assegurat que si hi ha un desallotjament policial la seva resistència serà "pacífica". "Que ens arranquin del terra que allà seguirem fins que ens escoltin i les coses comencin a canviar", ha assegurat la Laia, una de les manifestants.

Segon dia de manifestació a la ciutat de Girona. Mig miler "d'indignats" s'han tornat a concentrar aquest divendres en contra del sistema polític i financer. A les vuit del vespre, els manifestants s'han aplegat a la Plaça de Catalunya i posteriorment s'han desplaçat fins a la Plaça del Vi. En la concentració s'hi ha pogut veure majoritàriament gent jove que ha cridat consignes contra els polítics i els banquers. "Ja n'hi ha prou" ha estat una de les frases més entonades, seguida de "Mans enlaire, això és un atracament" o "No pagarem la vostra corrupció".

Després de la concentració, els manifestants han fet una assemblea on alguns han explicat el perquè de la seva indignació davant del mig miler de persones que s'han reunit davant del consistori. Les queixes s'han dirigit, majoritàriament, contra el sistema polític i financer i molts dels joves han denunciat que la democràcia actual no és una democràcia amb cara i ulls. Una altra de les denuncies han estat les retallades del Govern de la Generalitat en sanitat, educació i polítiques socials.

En Víctor Domínguez, un dels manifestants, ha assegurat que la crisi l'ha de pagar qui l'ha provocada i ha instat als joves a fer sentir la seva veu ja que "per primera vegada estan pitjor els fills que els pares". En aquest sentit, l'Arnau Duran també ha destacat que són els joves qui han de prendre el timó en aquest moviment popular. Un altre concentrat, en Boris Sánchez, ha explicat que aquest divendres ha volgut ser a la manifestació per donar-hi suport i per dir "als de dalt" que les coses han de canviar.

Resistència "pacífica"

Una de les manifestants que ha passat la nit al ras, la Laia, ha explicat que ja han recollit més de 300 signatures de suport a la concentració i ha assegurat que han tingut molt bona acollida ja que molts gironins i gironines s'han apropat fins a la Plaça Catalunya, on els "indignats" han acampat, per oferir-los aliments, aigua i mantes. Ella i alguns dels manifestants tornaran a passar aquest divendres a la nit al ras, tot i que han assegurat que si hi ha un desallotjament policial oferiran una resistència "pacífica". "Que ens arranquin del terra que allà seguirem fins que ens escoltin i les coses comencin a canviar", ha assegurat.