LA PLUJA VA FER PASSAR PER AIGUA la darrera jornada de festa major d'enguany a Girona.Veient l'estat del cel i la pluja contínua, alguns firaires van optar per tancar la parada abans del previst.Les fires sense funcionament van ser la tònica durant el dia d'ahir.Els paraigües es van tornar imprescindibles.

Sant Narcís s'acomiada aquest any a la francesa. Les intenses pluges del cap de setmana han desvirtuat un final de les fires i festes de Girona que han vist com diversos actes programats aquest cap de setmana s'han anat cancel·lant. La pluja d'aquest segon cap de setmana de Fires, anticipa potser, el que s'ha apuntat des d'algunes tribunes, que les festes haurien de durar només el primer cap de setmana de pont.

L'acte més emblemàtic de la cloenda de les fires són els focs, que cada any abaixen la persiana de la festa major fins a l'any vinent. Ahir al matí l'Ajuntament de Girona va decidir suspendre aquest darrer acte de fires per la impossibilitat d'instal·lar els petards a causa de la pluja.

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, va explicar que, a causa de les intenses pluges caigudes durant la nit de dissabte i ahir al matí, els tècnics no podien accedir a la zona on es realitzen els focs ni col·locar el material per preparar l'espectacle. Els focs cada any es col·loquen al parc de les Ribes del Ter, darrere el pavelló de Fontajau i al costat del riu, just a l'altura del pont de Fontajau.

L'encarregada de tirar els focs enguany era l'empresa Pirotècnia Zaragozana, una firma de renom internacional. Els gironins i gironines havien de gaudir de 18 minuts de petards de diferents tipus en un espectacle amb gran varietat de colors i ritmes, segons l'empresa. Fonts de l'Ajuntament de ?Girona van explicar també que els focs ja no es faran més endavant.

Les pluges d'aquest darrers dies també van fer la guitza als firaries. La Devesa va convertir-se en un fangueig que va fer que moltes atraccions optessin per tancar davant la poca assistència de públic. A més, a diferència de dies anteriors, en què les pluges anaven i venien, ahir va ploure pràcticament tot el dia.

Tancant barraca abans d'hora

Per això, davant el panorama de dia plujós i enfangat, alguns firaires van optar per tancar la paradeta abans d'hora. Així, una de les imatges recurrents d'ahir estava protagonitzada per les parades de fires que estaven tancades o en procés de desmuntatge.

On també hi va haver un acomiadament per la porta del darrere va ser a les Barraques. El recinte de la Copa presentava ahir al vespre una imatge poc habitual per un cap de setmana de Barraques i només els més "irreductibles" van acostar-se fins al recinte per ballar al ritme de la música sota els porxos i toldos de les Barraques. La zona, com la resta del parc de la Devesa, un fangueig que obligaran més d'una rentadora a fer feina extra.

El que també es va suspendre va ser la plantada de gegants que s'havia de fer ahir a les dotze del migdia. La pluja també va molestar els amants de les sardanes, ja que la doble audició de la dansa es va haver de fer al pati de l'escola La Salle en comptes de la plaça Constitució com estava previst de fer al principi.

Així, Girona va tancar ahir deu dies de festa que, aquest any, s'han vist aigualits per la forta pluja que ha caigut repetidament.