Les festes de Nadal no serien igual sense el tradicional sorteig de la Grossa. Com cada any, el 22 de desembre milions de persones esperaran amb il·lusió la possibilitat de guanyar alguns dels premis de la loteria més important de l'Estat espanyol.

Enguany, la Grossa és més suculenta que l'any anterior, passant de 300.000? per dècim a 400.000?. Aquest substancial augment ha animat encara més la compra de loteria, i més tenint en compte que no ha estat un any fàcil i que l'atur i la recessió n'han estat els principals protagonistes, deixant milions de persones sense feina, i alguns sense casa. Els jocs d'atzar no acostumen a ser la millor sortida, atès que només uns pocs afortunats tindran la sort d'emportar-se el preuat premi i, a més, no sempre toca a qui més ho necessita. Però l'augment de la quantitat de diners que se sorteja comporta una davallada important de les possibilitats que toqui. Aquest any 2011 s'ha passat de 85.000 a 100.000 números, per la qual cosa si tenim un únic número, la probabilitat que ens toqui és del 0,001%. Tot i això, la il·lusió no s'ha de perdre mai.

A la 1 de la tarda, a l'Auditori 3 del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (Edifici Centre d'Empreses-Giroemprèn), es portarà a terme la presentació del llibre Contra la crisi, talent, de Montse Palma. L'acte comptarà amb les intervencions de Tomàs Sobrequés, president de la Junta Rectora de la Fundació PCiT, Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona, i Xavier Testar, professor de la Universitat de Barcelona i exdirector general de Recerca de la Generalitat.

A 2/4 de 9 del vespre al Local Social de "La Caixa", l'escriptor Matthew Tree (Londres, 1958) visitarà Llagostera per presentar el seu últim llibre, Com explicar aquest país als ?estran?gers (Columna, 2011). Es tracta d'una obra en la qual l'escriptor britànic establert a Catalunya explica la situació especial del país en el context europeu perquè la gent pugui entendre el fet diferencial.

Durant tot el dia al Carrer Ample, Raval, Muralla i el Passeig de Dintre del municipi de Blanes, tindrà lloc la tradicional Fira d'artesans, on es podrà trobar una gran varietat de productes nadalencs i d'alimentació, a més de gaudir dels espectacles infantils i d'altres activitats per a tothom.

A les 9 de la nit a la Sala Simfònica de l'Auditori de Girona, torna el Gran Concert d'Any Nou. Inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, torna a Girona, després de l'èxit d'edicions anteriors, amb una atractiva selecció dels millors valses, polques i marxes de Johann Strauss.

El Palau de Fires de Girona inaugura la Pista de Gel que estarà oberta fins al 8 de gener de 2012. En aquesta primera jornada, els més petits podran disfrutar d'un espectacle amb música i diversió que convidarà tothom a fer cagar el tradicional tió de Nadal.

Com ja ve sent tradició, La Bombolla celebra la nit del 24 la Bubble Christmas Party, una sessió especial amb Sputnik Dj's i Dj Majestik per no parar de ballar en tota la nit i cremar, si és possible, aquells torrons de més que sempre s'acaben menjant.

El Nadal no seria igual sense les tradicionals representacions dels Pastorets, una obra que tot i que s'ha anat actualitzant, manté la mateixa essència de sempre. El Grup Proscenium s'encarrega d'aquest muntatge en el qual prenen part més d'un centenar d'actors i nombrosos col·laboradors, i que s'ha representat ininterrompudament des de fa 31 anys. L'espectacle es representarà, a 2/4 de 6 de la tarda, els dies 25, 26 i 28 de desembre, i 1, 4, 7 i 8 de gener, com sempre, al Teatre Municipal.