L'Alí es va convertir ahir en el primer gironí de l'any 2012. El nen va néixer a l'hospital Josep Trueta de Girona i la seva família viu a Banyoles.

El nou banyolí va pesar 3 quilos 300 grams i mesura 49 centímetres. Va veure la llum quan encara estaven sonant les campanades d'any nou en un part natural i sense epidural. Segons va informar el Servei Català de la Salut, el part es va fer sense problemes i tant el nen com la seva mare es troben en perfecte estat de salut. La mare, de nom Krubally, va néixer a Gàmbia i té 20 anys.

A l'hospital de Figueres el primer nadó que va néixer va ser la Gabriela. Va veure al llum ahir a dos quarts de dues del migdia i és filla d'en Daniel i la Dayane, ambdós residents a la ciutat de Figueres.

El primer català, una nena

Malgrat la rapidesa amb què l'Alí va arribar al món, se li va avançar la Diana, que va néixer just quan sonava la segona campanada. La Diana va néixer a Mollet del Vallès i va pesar 3 quilos i 200 grams. El part va ser natural i, segons fonts hospitalàries, no va registrar cap problema.

A la demarcació de Lleida el primer nadó es diu Mekhamedamin Gnouni i va néixer a l'Espitau de la Val d'Aran, a Vielha. La criatura va pesar 3,360 quilos, i el part va ser natural, sense complicacions. Els pares viuen a Boí. Segons va informar el centre hospitalari aranès, tant mare com fill es troben en perfecte estat de salut.

A Tarragona, el primer nadó en veure el 2012 va ser en Pol. El primer tarragoní de l'any és de Benissanet i va néixer a Reus.

A l'hora de fer el balanç d'aquesta tradicional notícia del dia u, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va animar els catalans a tenir fills, ja que va assegurar que un país que té una natalitat alta té el futur assegurat. Ruiz va fer aquestes declaracions durant la visita a la primera catalana de l'any, a l'hospital de Mollet del Vallès.

Després de parlar amb els pares de la Gabriela, el Conseller va afirmar "com més catalans siguem, molt millor encara pel país perquè el capital humà és riquesa". En aquest sentit va destacar les ganes dels dos primers pares de l'any de continuar "fent catalanets".

El conseller Boi Ruiz els va entregar un ram de flors en nom de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria de Salut.