Catalunya va batre el 2011 el seu rècord d'ingressos per turisme estranger, amb 11.300 milions d'euros, fet que suposa un increment del 7,8% respecte a l'exercici anterior. Així ho va anunciar ahir a la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2012, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, qui va fer balanç del sector durant el 2011. Segons les dades facilitades en roda de premsa per la directora, Catalunya va rebre l'any passat 23,5 milions de turistes (un 5,7 per cent més), dels quals 13,7 milions van ser visitants estrangers (amb un alça del 4,6 %), 5,6 milions catalans (un 7,6 % més) i 4,2 milions procedents de la resta d'Espanya (6,4% d'augment).

Els responsables de la Generalitat van quantificar en 147,9 milions el nombre de pernoctacions turístiques en establiments del Principat, de les quals 101,1 milions corresponen a visitants estrangers, si bé aquestes han descendit un 5,4%. No ha estat així en el cas de les pernoctacions de catalans –no s'inclouen els viatges a segones residències– i de turistes de la resta d'Espanya, que han crescut un 7,9% en el cas de les primeres fins a arribar als 20,3 milions, i un 13% les segones, fins a les 26,5 milions.

L'ocupació hotelera va créixer l'any passat un 4,9% en el cas dels viatgers respecte al 2010 i un 6,1% en el cas de les pernoctacions, en tant que en càmpings les pujades van ser del 0,3 i del 5,3%, respectivament, i en les cases rurals del 3,9 i del 3,3 per cent.

L'acte va servir per presentar la campanya a les xarxes socials «M'agrada compartir», amb la qual, amb un pressupost d'1,5 milions d'euros, Catalunya es promocionarà en xarxes socials com Facebook, Twitter o YouTube.

Muro va esmentar també dels projectes del seu departament per a aquest any, entre els quals la continuïtat de la línia de crèdit, a interès zero, per a les pimes dedicades al turisme. La quantitat per al 2012 es xifrarà definitivament en els pressupostos catalans que han iniciat ja la seva tramitació.