La primera fase del temporal de neu i fred es va deixar sentir durant la nit de dimecres i el matí d'ahir per la resta de Catalunya. La neu va començar a caure a nivell de mar al litoral català, bàsicament a les platges del Maresme, que van quedar totalment emblanquinades. I l'onada de fred siberià va continuar deixant-se notar amb més força a les comarques de l'interior de Catalunya, com a Espinelves (Osona), a 750 metres, on es van acumular més d'11 centímetres d'aquest mantell blanc. Al Vallès Occidental, la neu es va fer notar a municipis com Castellar del Vallès, Vacarisses i Matadepera, on va agafar sense provocar gaires complicacions a la carretera.

Per la seva banda, la Diputació de Lleida va incrementar els dispositius per l'abocament i per l'abastiment de potassa a les carreteres de la comarca de la Segarra i del sud del Solsonès, que les que han registrat les nevades més intenses i les temperatures més baixes de la demarcació.

Finalment, la primera fase de l'onada de fred siberià va fregar només el nord de les comarques de Tarragona encara que es va intensificar a la Conca de Barberà, la comarca més afectada del Camp de Tarragona amb gruixos d'uns 2 centímetres a mig matí a poblacions com Rocafort de Queralt, les Piles de Gaià o Santa Coloma de Queralt. AGÈNCIES