Pregunta al Govern a respondre per escrit sobre les declaracions del director general de Transports i Mobilitat relatives al desdoblament de la carretera N-II de Girona a La Jonquera

Tram. 314-14886/09

Resposta del Govern

Reg. 46726 / Admissió a tràmit: Mesa

del Parlament, 07.03.2012

A LA MESA DEL PARLAMENT

Núm. d’expedient: 314-14886/09

Títol: Pregunta al Govern a respondre per escrit sobre les declaracions del director general de Transports i Mobilitat relatives al desdoblament de la carretera N-II de

Girona a la Jonquera

Grup Parlamentari: GP ICV-EUiA

Proponents: Joan Boada Masoliver

D’acord amb allò que disposa l’article 144 del Reglament del Parlament de Catalunya, em plau fer-vos avinent que donem resposta conjunta a les iniciatives 314-14886/09 i 314-14887/09, amb les segu?ents consideracions:

El Govern considera que cal fer una reflexió en profunditat sobre la construcció de vies desdoblades al costat d’autopistes de peatge, per tal d’evitar les duplicacions que siguin innecessàries.

Les consideracions anteriors estan motivades per la conveniència d’evitar la construcció d’infraestructures que puguin suposar un important impacte territorial, més en un context econòmic restrictiu pel que fa a les inversions en l’obra pública. Així doncs caldrà replantejar les possibles actuacions que siguin escaients i calgui desenvolupar a curt o mig termini dins del marc de la planifcació viària prevista.

En tot cas es considera prioritari continuar amb el desdoblament de l’N-II en els trams de Sils a Caldes de Malavella i de Maçanet de la Selva a Sils. Així mateix, es considera que és prioritària la licitació i l’inici de les obres del tram d’autovia de nova construcció entre Tordera i Maçanet de la Selva.

Barcelona, 23 de febrer de 2012

Lluís Recoder i Miralles

Conseller de Territori i Sostenibilitat