LES IMATGES DEL CLÀSSIC Girona, com la resta de les ciutats de Catalunya i Espanya, va quedar paralitzada pel partit del Camp Nou. Els jugadors del Madrid celebren el 0-1 per desesperació barcelonista. Ronaldo, poc després de l'1-2, amb Messi mirant l'horitzó. Aficionats del Barça veient el partit (que no s'emetia en obert, a la plaça Independència de Girona. Aficionats gironins del Madrid celebrant la victòria a la plaça dels Països Catalans.

Llança la tovallola. Per a Guardiola el Madrid ja és campió i, de fet, la seva primera frase en la roda de premsa va ser per felicitar el Reial Madrid tant pels tres punts com pel títol en el torneig de la regularitat. "Primer de tot, vull felicitar el Reial Madrid per la victòria i pel títol de Lliga que avui han assumit", va dir malgrat que encara queden quatre partits en joc i una diferència de set punts entre els dos equips. Tot i això, Guardiola no va llegir la cartilla als seus jugadors, al contrari, els va elogiar. El de Sampedor va assegurar que no havia tingut la "percepció" que el seu equip hagués estat "inferior" al Madrid, i va assegurar la seva impressió que havien fet "un bon partit".

La clau de la derrota, Guardiola va atribuir, com en el cas de la derrota contra el Chelsea, "sense cap dubte a l'efectivitat", ja que els blaugranes no van concedir gaires contracops i molt poques ocasions al Madrid. "No podem pretendre que aquests nois marquin totes les que tinguin o que estiguin brillants sempre. No s'han deixat res", va assenyalar Guardiola, que va recordar que el Barça ho ha jugat i guanyat pràcticament tot en aquests últms quatre anys i que aquesta temporada està competint des del mes d'agost.

El tècnic va recordar que els seus homes havien gaudit d'ocasions per no anar perdent al descans, encara que va admetre que els va costar crear en l'última fase de joc, i va destacar el bon partit de Cristian Tello. "Em sembla que en Cristian ha fet un partit fantàstic, tant en atac com en defensa, i les ha tingut", va destacar sobre la principal novetat a l'onze inicial.

Guardiola també va dir que ara s'han de centrar en el duel de semifinals de Lliga de Campions davant el Chelsea de dimarts que ve i oblidar-se d'aquesta nit, i va subratllar que creu que l'equip s'aixecarà. "Ja veurem dimarts, si pot passar factura. Em dóna la impressió que s'aixecaran davant un equip molt físic com el Chelsea, cal intentar seguir endavant", va sentenciar l'entrenador barcelonista.

Karanka "Ronaldo és el millor"

José Mourinho no va canviar el costum de les últimes setmanes i, malgrat aconseguir superar el Barça al Camp Nou, va amagar el cap sota l'ala i va fer sortir al seu ajudant, Aitor Karanka, davant els micròfons. El tècnic va dir que la Lliga encara no l'han guanyada i va subratllar el partit d'un equip pel qual ningú "donava res" fa un temps. De tota manera va admetre que es tracta de tres punts "molt importants". Karanka també va dir que amb el partit d'ahir, els jugadors havien "enviat un missatge al madridisme",però que l'equip ja pensa "en el partit de Champions". Finalment, l'assitent va acabar la seva breu intervenció elogiant a Cristiano Ronaldo, de qui va dir que "ens té acostumats a grans moments. A la final de Copa ja va fer el gol que ens va fer campions" i a qui va qualificar després com "el millor jugador del món".