El d'ahir va ser un autèntic cop d'autoritat del Madrid que li posa la Lliga en safata de plata i el manté només a l'espera de conèixer quan serà campió matemàticament. Un gol de Khedira i un altre de Ronaldo van donar el triomf als blancs i va deixar el Barça a 7 punts a falta de només 4 jornades, per la qual cosa tan sols una hecatombe faria perdre el títol als de Mourinho. De fet, serà campió diumenge que ve si guanya el Sevilla i el Barça perd amb el Rayo a Vallecas. El Madrid va arribar a disposar de 10 punts d'avantatge a mitjan febrer, però les ensopegades davant Màlaga, Vila-real i València van permetre que el Barça s'acostés a només quatre punts. El triomf al Camp Nou va acabar amb la ratxa victoriosa dels de Guardiola, que ho havien gua?nyat tot en Lliga des de la seva derrota al Reyno de Navarra.

Cristiano Ronaldo, decisiu

El duel entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo es va decantar clarament del costat del portuguès, que amb el seu gol al Camp Nou va donar la victòria al Reial Madrid (1-2) i pràcticament va deixar vista per a sentència la Lliga espanyola. El portuguès va ser el rei del clàssic al superar Valdés i matar el partit en el minut 73, en un ràpid contraatac, davant un Messi que es va estavellar una i una altra vegada contra la muralla blanca.

La batalla entre els futbolistes dels 41 gols -ja són 42 per al portuguès- va ser per a Ronaldo, que amb una acció puntual es va treure una espina clavada i va ser netament superior a Messi. La rivalitat entre les Pilotes d'Or es va iniciar ja amb la gèlida salutació de rigor entre tots dos abans del xiulet inicial, que presagiava un gran duel. Amb tot, Messi va estar apagat, com la resta del seu equip, i a la primera part només va brillar al regalar una assistència d'or que Xavi Hernández va desaprofitar davant Iker Casillas. Perdut en la teranyina blanca, el de Rosario no va ser assistit com és habitual, ja que va perdre la connexió amb Iniesta, Xavi o Thiago, totalment inexistent en zona de perill. La seva angoixa va ser creixent a mesura que passaven els minuts, reflectida en l'empipament amb Tello quan el jove jugador del filial no passava la pilota.

Ronaldo es va deixar veure una mica més en el primer període, però sense ser decisiu. El portuguès va tenir un parell d'ocasions davant Valdés, la primera d'aquestes en un remat de cap a la sortida d'un córner que va obligar a estirar-se al porter blaugrana. L'argentí va poder encadenar una de les seves jugades favorites, una diagonal amb la pilota enganxada als peus, que va acabar amb la successió de remats i el gol d'Alexis Sánchez. Semblava que el partit es posava de cara per a la remuntada blaugrana, però immediatament va reaccionar el portuguès, segellant la lliga espanyola amb el primer triomf blanc al Camp Nou des de la temporada 2007-2008. La magistral assistència de Mesut Özil a l'espai no va ser desaprofitat per Cristiano, que vola cap al seu primer títol de lliga a Espanya, sent-ne el principal protagonista. Va superar amb facilitat Mascherano per velocitat, al guanyar-li l'esquena, i va definir davant la sortida de Valdés amb total tranquil·litat i precisió. El seu 42 a la lliga, el més decisiu, i la satisfacció d'haver-se imposat a Messi.