L'Ajuntament de Girona i la Fundació Ernest Lluch, amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat, han organitzat una nova edició de Vies de diàleg, que tindrà lloc aquest dimarts a la biblioteca Ernest Lluch. El debat ?d'en?guany se centrarà en el poder de les xarxes socials i comptarà amb la presència del periodista Saül Gordillo, de la professora del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra Mariona Ferrer i de l'escriptor i empresari vinculat a l'associacionisme gironí Josep Campmajó. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, serà l'encarregat d'inaugurar la trobada, a les 19 h.

A les 8 del vespre al Museu del Cinema de Girona, i en el marc de les Arquitectures del Cinema, es projectarà el film Union Station, de Rudolph Maté. Joyce Willecombe desconfia de dos homes que viatgen en el seu tren; és per això que contacta amb Calhoun, el cap de policia de l'estació Unió. Encara que aquest, al principi, es mostra escèptic, tot sembla indicar que els sospitosos estan implicats en un cas de segrest.

A les 8 del vespre a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona, presentació del disc Points of View de Lluís Guerra Recas. Interpretarà al piano les peces del seu nou àlbum, un recull de composicions originals d'estil personal, amb les quals embolcalla dosis d'emoció en forma de bossa nova, swing, balades de caire pop o petites peces de discurs clàssic, atacades amb llibertat i frescor.

Dins del cicle de conferències "Idees noves pel futur", aquest dijous la presidenta de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, Mariló Gramunt, impartirà la xerrada Els serveis bàsics i els drets del consumidor. L'acte començarà a 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina de Girona.

Des de Sant Celoni arriba aquest divendres a l'Ateneu Central el cantautor Joan Colomo. Un individu que provoca enveges i que mai deixa indeferent a qui l'escolta, ja sigui per bé o per mal. El cantant arriba presentant el seu nou treball, publicat recentment i que porta per títol Producto Interior Bruto Vol. 1. La seva proposta està quallant amb força a tot Catalunya i molt aviat, creuarà fronteres.

A les 7 de la tarda al centre cultural La Mercè de Girona, els Gospelians presenten Gospel & Negro Spirituals, una rica proposta on els cants religiosos afroamericans conviden a la unió, a la festa, a la solidaritat i a l'alegria global. Una manera molt efectiva de superar tota crisi.

Després de l'èxit aconseguit al Teatre Romea de Barcelona, es torna a representar a la ciutat de Girona la sarsuela catalana per excel·lència Cançó d'Amor i de Guerra. Creada l'any 1926, en plena dictadura de Primo de Rivera, sota el títol Els soldats de l'ideal, Cançó d'Amor i de Guerra va ser prohibida per la censura de l'època i després d'algunes modificacions -la més significativa de les quals, el títol-, es va estrenar al Teatre Nou de Barcelona, amb un èxit tal que en tres anys se'n van fer més de dues mil representacions. Aquesta sarsuela ambientada al 1793 enmig dels convulsos anys de la Revolució Francesa i amb una història d'amor com a excusa, ens endinsa en un món en canvi constant i té en el clam a la llibertat el seu fil conductor. L'obra se situa en una farga del Vallespir, l'any 1793, en plena Revolució Francesa. Així mateix, l'argument de sarsuela es basa en la història d'amor entre dos joves, l'Eloi i la Francina, que veuen com els seus destins se separen a causa d'una inesperada trobada amb l'infortuni, ja que el fill del batlle Ridau es proposa com a objectiu maridar-se amb Francina costi el que costi. La representació es portarà a terme a partir de les 9 de la nit al Teatre Municipal de Girona.