Carles Batlle vs. Marc Angelet. Dos dramaturgs amb un únic objectiu: passar a la ronda final del II Torneig de Dramatúrgia que s'organitza des del Festival Temporada Alta. Emoció. Humor. Tensió. Passió. Afició. Un vencedor. La batalla torna a La Planeta de Girona. Els espectadors tornaran a escollir el millor text de cada combat. Dos textos de quaranta minuts. Dos únics intèrprets. Un fet que els canviï la vida. Els millors actors. Torna l'espectacle. Torna l'emoció. Torna el torneig de dramatúrgia.

Tardor de 1936. David Carr, un jove comunista a l'atur, abandona la seva Liverpool natal per intervenir en la Guerra Civil espanyola, dins del bàndol republicà, i ingressa a la Brigada Internacional del front d'Aragó. Allà coneixerà molts milicians procedents de tot Europa i Estats Units, especialment l'espanyola Blanca, una atractiva anarquista. David i Blanca estan convençuts de lluitar per la defensa de la llibertat. La igualtat entre les persones i el compartir terra i béns, sense existència de classes socials són els ideals que defensen. La podrem veure, en versió original subtitulada, a partir de les 7 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà organitza per aquest dimecres, a partir de les 8 del vespre, una xerrada taller que oferirà alguns petits consells per tal d'estalviar energia, i d'aquesta manera, uns diners. En aquesta activitat s'introdueix la necessitat actual de procurar l'aprofitament més eficaç dels recursos energètics.

Girona acull a partir del 19 d'octubre una nova edició del Soldat de Plom, la gran cita dels amants del modelisme de figures històriques, que enguany presenta el següent programa: XXXII Mostra de Figures Històriques, XII Concurs de Formacions (del 26 d'octubre al 4 de novembre) i el XVI Concurs Internacional (del 19 al 21 d'octubre). Tots els actes es faran al Castrum dels Manaies de Girona - església de Sant Lluc.

Després d'haver passejat el seu sorprenent àlbum 11 de novembre, amb el qual ha fet el salt com a solista, per arreu de Catalunya, la cantant palafrugellenca arriba a l'Auditori de Girona per presentar-lo davant del públic gironí. Un espectacle carregat d'emoció amb la màgia que Sílvia desprèn des de l'escenari, i en companyia dels seu gran equip de músics i col·laboradors.

Les exòtiques aventures de Pere Vidal, l'heroi de La casa sota la sorra de Joaquim Carbó, una de les novel·les juvenils més populars de la literatura catalana, han inspirat una comèdia musical que parodia el cinema d'intriga i aventures. Aquest espectacle, que ja es va veure a l'edició 2010 del festival, es representarà a les 6 de la tarda al Municipal.