Les tradicionals sessions fotogràfiques per a diferents mitjans de comunicació, la família i activitats d'oci com anar a una calçotada, al parc o fer una escapada al cinema van ocupar la jornada de reflexió dels candidats a presidir la Generalitat dels partits amb representació parlamentària.

Com és tradicional, els candidats van tornar a matinar per posar en sessions fotogràfiques per a diferents mitjans de comunicació, algunes de les quals es van realitzar al passeig de la Barceloneta o al Moll d'Espanya, de Barcelona.

Després de la campanya

Després de l'atrafegament de la campanya electoral, i una vegada complerta l'"obligació" de les sessions fotogràfiques, els candidats van aprofitar la jornada de reflexió per fer tot el que han hagut d'aparcar en els últims quinze dies, com estar amb la família o dedicar una mica de temps a diferents activitats d'oci.

Al matí, el cap de llista de Convergència i Unió, Artur Mas, va participar en les tradicionals sessions de fotografies acompanyat de la resta dels candidats i no va ser fins a la tarda quan va poder descansar i passar una estona en família, ja que abans tenia programada una visita privada a un centre escolar. Després d'un frugal esmorzar, avui, Mas arrencarà la jornada de les eleccions practicant una mica d'esport abans d'acudir a votar al seu col·legi electoral.

El candidat del Partit Socialista de Catalunya a la Generalitat, Pere Navarro, tenia prevista una jornada molt casolana, a la ciutat de la qual és alcalde, Terrassa, així que després de les sessions fotogràfiques va aprofitar el temps per anar al supermercat amb la família, omplir la nevera i comprar alguna cosa que necessitava per a casa seva. Després, Navarro va passar la resta de la jornada amb la família.

La líder del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, tenia previst passar el dia amb el seu fill Manuel, de sis anys, a qui ha pogut dedicar poc temps aquests dies a causa de l'enorme activitat que comporta una campanya electoral. Per això, Sánchez-Camacho, que viu a Barcelona, volia "anar al parc a descansar i a jugar amb ell", i també esperava gaudir "del sol i del paisatge de Barcelona" en aquest dia de "treva" electoral.

Això no obstant, la candidata popular va llegir la premsa, perquè un candidat no desconnecta completament, ni tan sols el dia de reflexió.

De la mateixa manera que la resta dels candidats, Joan Herrera (d'ICV-EUiA) va dedicar el matí a les tradicionals sessions fotogràfiques dels mitjans de comunicació. Després, va passar la resta de la jornada amb la família, amb la qual va donar una volta per la Rambla del Poblenou de Barcelona, barri on resideix, fins a arribar al mar.

A la nit, el cap de llista ecosocialista va fer "un clàssic" ja en les seves campanyes: anar a sopar amb els seus "col·legues" de facultat, amb els quals va fer una porra sobre els resultats electorals: "sempre ho fem, encara que jo no sigui candidat", va precisar Herrera.

El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a presidir la Generalitat, Oriol Junqueras, va passar bona part de la jornada a la ciutat on viu i de la qual és alcalde, Sant Vicenç dels Horts. Al migdia, el republicà va participar en una calçotada amb la seva família i amics.

A la tarda, Junqueras va explicar que va estar a casa seva descansant, en companyia de la seva dona i el seu fill Lluc, nascut pocs dies abans que comencés la campanya electoral.

Amb les cases aragoneses

Per la seva banda, Albert Rivera, el cap de llista de Ciutadans (C's), va participar en un acte privat a la federació de cases aragoneses, després de concloure les sessions fotogràfiques. Ja a la tarda, va passar el poc que quedava del dia de reflexió amb la seva dona i la seva filla. En aquesta ocasió, i a diferència d'anteriors vegades, Rivera no va tenir temps per anar a comprar roba.

Després de les tradicionals fotos, el candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, va dinar amb el seu equip de campanya. A la tarda, i com bon amant del cinema que és, va anar a veure la pel·lícula Sky fall, la nova producció del famós agent 007 James Bond, amb la qual aquest personatge compleix els seus cinquanta anys a la gran pantalla.