El 64084, tercer premi del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal, va caure ahir ben repartit per gran part de la geografia espanyola, de manera que va afavorir gairebé 30 de les 52 províncies de l'Estat, i força barris populars molt assotats per la crisi i la manca de feina. El premi, que va fer el ronso fins la recta final del sorteig, està dotat amb 500.000 euros per sèrie -50.000 euros al dècim- i ha estat venut en 36 administracions i 31 despatxos receptors. Entre aquests es compten les administracions 5 i 12 d'Alcalá de Henares. Cal fer-ne especial menció per trencar totes les barreres de la probabilitat: divendres, hores abans del sorteig del la Grossa de Nadal, l'ONCE va repartir-hi 11 milions d'euros a la primera. L'endemà, la segona repartia el tercer premi de la Grossa de Nadal.

El tercer, però, ha afavorit també terres més càlides. A Màlaga hi van caure 25.150.000 euros, ja que l'administració 45 de la capital en va vendre cinquanta sèries repartides en participacions. El número, diu el responsable de l'administració, l'havia somiat el seu cunyat fa 23 anys i des de llavors el venien fidelment. El premi ha afavorit zones necessitades, expliquen des de l'administració, i ells sols han repartit la sort perquè els bars no volen vendre loteria: els robatoris de butlletes són molt comuns. El venedor també ha estat premiat, així com un familar seu, a l'atur des de fa tres anys i que precisament s'enfrotava a un deute de 1.300 euros al qual no podia fer front: els 12.500 euros d'una participació de cinc euros li han salvat, literalment, les festes. A una veïna de la zona, de 65 anys, trasplantada de fetge i diabètica, el premi li servirà "per al dia a dia, menjar i treure'm deutes del damunt". En total, Màlaga, amb més de 29 milions d'euros, és una de les grans afortunades del sorteig, ja que també s'hi ha venut un dècim de la grossa i un cinquè premi.

A Múrcia, l'administració número 2 se sentia especialment afortunada, ja que era la primera vegada que venia bitllets premiats de la Loteria de Nadal. Continuant amb l'aparent preferència per les terres assoleiades, el tercer premi també va viatjar fins a les Canàries, als municipis de La Orotava i Santa Cruz de Tenerife. També s'estrenaven amb els premis de Nadal, igual que els responsables de l'administració de loteria número 3 de Carcaixent (València), que es van fer càrrec de l'oficina fa dos mesos i ahir ja repartien premis a dojo.

El tercer no ha oblidat però Catalunya. El tercer premi també va afavorir barris obrers com ara Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, on una veterana administració va vendre una sèrie íntegra per finestreta, majoritàriament a veïns de la zona, on últimament, explica el responsable de l'administrció Jordi Solís, "hi ha molta crispació i tristesa". I a Rubí hi podria haver milionari: algú va comprar la sèrie sencera del 64084, l'única que tenia l'administració. Per contra, a Utiel (València) van retornar-ne una altra, de sèrie, perquè el número no va agradar. Tot i això, al País Valencià hi han caigut algunes engrunes, del tercer.

Al nord, entre d'altres, el tercer va afavorir Santander, Torrelavega, Gijón, la localitat biscaïna d'Ondarroa i Tafalla, on l'administració número 1 repetia: el 1997 va repartir 1.440 milions de les antigues pessetes (8,5 milions d'euros) amb el segon premi de Nadal. A l'oest, el municipi de Badajoz de Don Benito, La Garrovilla i Orellana la Vieja, van ser també entre els premiats. I tancant ja el cercle de les províncies, Còrdova no només va ser afortunada amb 1.912.000 euros de la Grossa, caiguda a les localitats de Priego de Córdova i Nova Carteya, sinó que el tercer premi va repartir també 500.000 euros d'una sèrie del número 64.084, venut a l'administració 19, ubicada al número 10 del carrer Àngel de Saavedra.