Ahir el dia va ser sonat a Ripoll. La loteria de Nadal, tradicionalment esquiva amb Girona, va deixar-hi més de 35 milions d'euros de la mà del número 23475, del qual l'administració 2 van vendre'n totes les sèries menys una. Encara que algunes sèries van viatjar fins a Galícia, d'on és originària la mestressa de l'administració, va ser l'altre quart premi,el 85045, el que sí va acomplir totalment la filosofia del sorteig de la Grossa de Nadal: afavorir molta gent amb imports modestos. Qui ho havia de dir, a més, que la sort vindria de la mà d'un dels assessors de la ministra de Sanitat Ana Mato, i a través d'una mútua privada.

L'asseguradora AMA, mútua dels professionals sanitaris presidida pel doctor i ginecòleg Diego Murillo -l'esmentat assessor- va adquirir totes les sèries del número 85045, premiat amb un dels dos quarts premis del sorteig, en una administració de Pontevendra. Dotat amb 200.000 euros per sèrie -20.000 euros al dècim-, l'entitat el va comprar íntegrament a l'administració, que prèviament l'havia demanat a Madrid i que havia rebut l'encàrrec explícit de buscar un número amb alguns cincs.

"Tothom em truca, en sento com un torero", va explicar Juan Ignacio Medina, gerent de l'administració de loteria. Medina és íntim amic del fill de Diego Murillo, José. Arran d'això, AMA acostuma a comprar les butlletes de la loteria de Nadal en aquest establiment. També va ser molt paradoxal la manera com Medina es va assabentar que, indirectament, havia repartit el quart premi a través d'una mútua de sanitat privada: era a urgències -les públiques- amb el seu fill, potser, vés a saber, lamentant-se de les retallades imposades pel ministeri.

La sort dins AMA va resultar molt repartida entre empleats i directius -les participacions van viatjar dins Ceuta, Múrcia, Valladolid, Las Palmas, Alacant, Lugo, Granada, Balears, Castelló, Saragossa, Huelva, Astúries, Euskadi, Oviedo, Benidorm, Arganda de Duero, Madrid, Barbarte, Igualada i Priego de Córdoba-, però Medina va assegurar no saber si la ministra Ana Mato ha estat una de les agraciades pel seu número. Diego Murillo podria perfectament haver-li ofert una butlleta, per què no. "No sé, no he parat d'atendre periodistes, hem pogut parlar poc Diego i jo avui", va exclamar alegre el gerent de ?l'administració de loteria, que fa 10 anys ja va vendre un altre quart premi.