La Casa de Cultura de Girona acull, a les 6 de la tarda, la xerrada Mites sobre el càncer. Serà una conferència presentada pel Dr. Joan Brunet, cap d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona, i a càrrec del Dr. Angel Izquierdo Font, especialista en Oncologia Mèdica i Epidemiologia del Càncer, adjunt al Servei d'Oncologia de l'ICO i coordinador de la Unitat d'Epidemiologia i Registre de Càncer de Girona del Pla Director d'Oncologia.

El Museu del Cinema de Girona acull aquest dimecres una nova projecció dins de la IX Mostra de Cinema Africà. El film protagonista serà aquest cop Los pasos dobles, d'Isaki Lacuesta. Ficció inspirada en la biografia novel·lesca del pintor i escriptor francès François Augiéras. L'artista va cobrir de pintures un búnquer militar al desert, i el va deixar enfonsar-se en la sorra perquè ningú el trobés fins al segle XXI. La recerca del búnquer segueix alimentant el mite... Qui és Augiéras? Legionari, pintor, escriptor, pistoler, sant, lladre, diable o una barreja de tot això? La sessió arrencarà a les 8 del vespre, i comptarà amb la presentació del director.

Un dels grups més emergents de l'escena indie britànica visita aquest divendres, a les 11 de la nit, la Sala Tourmix de Girona. La banda presentarà en directe Isle of dogs, el seu darrer treball, que s'apropa a referències com Violent Femmes, Hefner, o la Velvet.

L'espai Can Trincheria d'Olot inaugura aquest proper divendres, a partir de les 6 de la tarda, l'exposicó de Montserrat Mas Hostench. L'artista presenta obres fetes amb la tècnica de l'esmalt al foc sobre metall, un art mil·lenari de gran complexitat.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el president de la Generalitat, Artur Mas, participaran en la XVII Trobada d'Economia a s'Agaró en la qual es debatrà el finançament i el futur de les autonomies. Amb el lema "Sobirania europea i poder financer", la trobada girarà al voltant de dues taules de debat: finançament i economia productiva, i la marxa de les empreses i la superació de la crisi. La clausura de la trobada anirà a càrrec del ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, i posteriorment tindrà lloc un dinar-debat sobre les autonomies.

El cap de setmana concentra el gruix d'actes del Carnaval a la Costa Brava, tot i que la setmana passada alguns pobles ja van donar el tret de sortida a la festa. Aquest divendres arrenca la celebració a Sant Feliu de Guíxols, on les disfresses prendran els carrers ganxons a l'espera de l'endemà, dissabte, que se celebrarà el dia gran del Carnaval. Serà amb la rua més multitudinària de les comarques gironines, la de Platja d'Aro, i també la de Palamós.