A 2/4 de 6 de la tarda a la Casa de Cultura, l'escriptor Lluís Freixas Mascort oferià una aproximació a Joan Teixidor, una figura clau en la cultura catalana del segle XX, malgrat ser poc coneguda. Fundador de l'editorial Destino i impulsor dels premis Nadal i Josep Pla, va ser poeta, assagista i dietarista.

Sergi Bonet es convertirà aquest dimecres en el quart rector de la història de la Universitat de Girona. Guanyador de les darreres eleccions davant l'altre candidat, Joaquim de Ciurana, Bonet i tot el seu nou equip agafaran el relleu que deixa la rectora Anna Maria Geli en un acte solemne que es farà a 2/4 de 5 de la tarda.

ina M. Agustias Pérez.

A 2/4 de 8 del vespre al CaixaForum se celebrarà a conferència amb el títol "Ara és demà" a càrrec de Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV.

A les 7 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona, es portarà a terme la taula rodona organitzada per l'Associació Amics de la Unesco de Girona i l'organització Justícia i Pau, entorn als Drets humans dels infants per a avui, i per a demà. El debat comptarà amb la participació de M. Jesús Larios, adjunta al Síndic de Greuges per la defensa dels drets dels infants; Anna Serra, de Creu Roja, responsable del Servei d'Acollida a Immigrants i refugiats; Raquel Carrión, de Càritas Diocesana, cap de l'Àrea d'Acció Social i Dolors Corominas, de l'IAS, responsable del Servei de Salut Comunitària.

.

Joaquim Nadal, historiador i exalcalde de Girona, serà l'encarregat de pronunciar a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat la conferència històrica "Ermessenda, una dona de poder".

Divendres a les 19.00h i al Museu de la Pesca, una nova edició d'Imatges que fan parlar. Aquesta sessió se centrarà a Fer la mili a marina... Palamós, Cartagena. Palamós va ser un destí habitual per a unes quantes generacions de palamosins, i en van quedar testimonis gràfics.