L'EspaiCaixa de Girona acull, a les 12 del migdia, la presentació de l'informe sobre l'estat de la Societat de la Informació a Catalunya 2013. L'acte comptarà amb l'assistència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el president d'AED, Pau Herrera, el director d'Empreses Telefónica Catalunya, Enrique Santiago; i el director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura.

A les 8 del vespre a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat es presentarà oficialment la biografia de l'artista Domènec Fita, que ha anat a càrrec de Joan Domènech. A l'acte hi assistirà el crític Daniel Giralt-Miracle i s'espera igualment la presència de l'artista gironí i de l'autor de la publicació.

Coincidint amb el centenari de l'escriptor Jaume Ministral (1914-2014), els centres de la Casa de Cultura li dediquen l'acte inaugural dels cursos 2014-2015. La lliçó inaugural, que es portarà a terme dimecres a les 7 de la tarda a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura, anirà a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de de Llengua i Literatura espanyoles.

A 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa, tindrà lloc el diàleg entre dos històrics de la ràdio a Catalunya en els actes de celebració dels 80 anys de Ràdio Girona.

A partir de les 9 del matí es donarà la sortida a la XXXVI edició de la cursa popular del carrer Nou, organitzada per l'agrupació de comerç de Girona Centre i que és un dels referents de les curses urbanes. Hi haurà dos recorreguts de 5 i 10 quilòmetres. Enguany la cursa reprèn el caràcter solidari i s'organitzarà a favor de Càritas Diocesana de Girona.

Diumenge, 19 d'octubre, el municipi d'Albanyà celebra la sisena edició de la Fira del Bolet. Una proposta que inclou un mercat artesà, degustacions, fira i altres activitats. Així mateix, i dins de la Fira del Bolet, dissabte 18 se celebrarà el VIII Concurs de Bolets al Bassegoda Park.

Tribuna de girona

"Diàlegs de ràdio" amb Antoni Bassas i Josep Maria Martí