ina M. Agustias Pérez.

L'historiador i periodista gironí Xavier Carmaniu repassarà demà, a partir de 2/4 de 6 de la tarda a l'Aula B de la Casa de Cultura de Girona, l'acció de la Mancomunitat a la ciutat. La xerrada porta per títol "Què va fer la Mancomunitat a Girona?" i forma part de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona.

.

A partir de 2/4 de 8 de la tarda a l'Auditori Josep Irla (Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona), presentació i projecció del documental "Les fites de la història". L'esdeveniment se celebra amb motiu del 30è aniversari de l'escultura de Domènec Fita "La columna de la història", situada a l'entrada de Girona pel barri de Pedret.

.

Entre el divendres 29 i el diumenge 31, se celebra a Capmany la Tercera Marxa d'homenatge als Maquis de l'Empordà. L'esdeveniment arrencarà divendres amb l'acte de recepció, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, i seguirà dissabte amb l'excursió al lloc on van ser detinguts en Quique i en Celes, maquis assassinats el 26 d'agost de 1949. Durant aquests tres dies, també s'han programat conferències, projeccions i debats.

A 2/4 de 9 del vespre al Pati de Can Trinxeria es portarà a terme el pregó institucional que donarà el tret de sortida a la Festa Major de Cassà de la Selva. Les celebracions s'allargaran fins al diumenge 7 de juny i, com és tradició, inclouen actitivitats per a tots els públics. La música en directe, la cercavila de gegants, les activitats d'animació infantils, els balls populars i les sardanes seran, com és tradició, alguns dels actes més multitudinaris.

Coneguda internacionalment com a violinista, cantant i compositora de la popular banda irlandesa The Corrs, Sharon Corr arriba dissabte vinent, a partir de les 9 de la nit a l'Auditori de Girona, amb una carrera en solitari absolutament consolidada, després de la publicació de dos discos, aclamats per crítica i públic. En els seus concerts trobem la fusió entre les arrels celtes de la seva terra natal, i el pop que la caracteritza, un directe on fa una repassada a la seva carrera en solitari i als èxits de The Corrs.