L'esmorzar és l'àpat més important del dia i, tot i això, la majoria de les vegades ens prenem un cafè amb llet per les presses. Per això, aprofitant que demà comença el nostre cap de setmana, us proposem un canvi perquè el vostre esmorzar sigui la font d'energia que ha de ser.

A diferència dels nostres esmorzars habituals que solen ser esmorzars dolços amb brioixeria, mantega i melmelada, veureu que bé senta esmorzar ous com fan a altres països. Això sí, per a mantenir la línia, substituirem l'habitual greix del bacó pel greix vegetal que ens aporten els alvocats.

Estàs preparat per començar el dia amb energia? A continuació, us ensenyarem com elaborar uns alvocats al forn amb ou.

Ingredients:

- 2 alvocats

- 4 ous petits

- Sal i pebre al gust

Elaboració:

Per a començar, posem a preescalfar el forn a 200 °C amb calor a dalt i a baix. Mentre el forn aconsegueix la temperatura indicada obrim l'alvocat per la meitat, traiem l'os i buidem una mica l'interior perquè entri després l'ou.

Perquè el rovell de l'ou quedi líquid i la clara cremosa, hem de separar-les amb anterioritat. Primer introduïm al forn els alvocats tan sols amb la clara durant 3 minuts. Després, col·loquem una clara sobre cada alvocat i deixem que es cuinin durant 2 minuts més.

Una vegada hagi transcorregut el temps, traiem del forn el menjar i afegim sal i pebre al gust. Servim a l'instant perquè no es refredin els ous.

Recomanació:

Els alvocats al forn amb ou poden anar acompanyats d'una mica de ceba, xampinyons o pernil serrà. L'única cosa que hem de fer és saltejar en una paella els ingredients que desitgem i afegir-los juntament amb el rovell de l'ou.