La Mostra reforça Figueres com a gran capital del vi

Carles Vilarrubí és el pregoner escollit per a l’acte inaugural

Representants de l’Ajuntament i la DO Empordà amb el cartell de la Mostra del Vi. | JUDITH BARCELÓ

Representants de l’Ajuntament i la DO Empordà amb el cartell de la Mostra del Vi. | JUDITH BARCELÓ / DDG. FIGUERES

DdG

La 37a Mostra del Vi de l’Empordà, que té lloc el 29 de juny al 2 de juliol a la Rambla de Figueres, comptarà amb el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Carles Vilarubí, com a pregoner.

L’Ajuntament i la DO Empordà esperen superar la xifra de 5.000 visitants el 2022, amb 3.500 tiquets venuts i 250.000 € d’ingressos.

La nova presidenta de la DO Empordà, Carme Casacuberta, va destacar durant la presentació l’aposta dels tastos en espais singulars de la ciutat. L’alcalde, Jordi Masquef, va reivindicar«la vocació de Figueres com a capital del vi», no només durant la Mostra, també al llarg de l’any, i que això ha estat possible gràcies a la «complicitat amb la DO Empordà». Finalment, va remarcar la participació de Carles Vilarrubí com a pregoner i espera que sigui «l’inici de noves sinergies per reforçar Figueres com la ciutat cultural i gastronòmica que tots volem».

Enguany s’augmenten els cellers participants amb un total d’onze, sis expositors gastronòmics, un institucional de la DO, i l’espai-botiga. El tiquet tindrà un import de dotze euros i inclou sis tiquets de vi, una copa serigrafiada, un penja-copes, un tast guiat gratuït i un 5% de descompte a l’Espai-Botiga.

Nova distribució dels estands

Les principals novetats de la Mostra d’enguany són millores tècniques destacables, un canvi d’imatge integral, també en la distribució dels estands, on s’aposta per un format més estiuenc, amb una decoració amable, integrada i oberta, amb estands modulars de fusta més atractius i funcionals.

La distribució serà principalment en dos grans espais, un primer espai, a la part alta de la Rambla, amb tots els cellers agrupats en una illa d’estands, amb una gran coberta que protegirà de les inclemències meteorològiques no només els cellers, sinó també el públic. El segon gran espai serà a la part baixa de la Rambla, on hi haurà els estands d’alimentació, que complementen els del vi, també hi trobarem l’espai-botiga per poder adquirir els vins degustats, amb un 5% de descompte, i una gran zona de tast amb taules altes, botes de vi i taules baixes per a poder degustar el vi i els tastets d’alimentació. En aquest espai s’habilitaran zones d’ombreig.

Ruta enogastronòmica

Hi haurà un recorregut per conèixer la cuina avantguardista empordanesa maridada amb els vins de la DO Empordà. Entre històries de Salvador Dalí i de Josep Pla els participants podran tastar alguns plats que són testimoni d’aquest llegat gastronòmic que s’inicia en els anys seixanta amb els cuiners Lluís Duran Camps (1910-1981) i Josep Mercader (1926-1979).

Sinergia amb Sant Pere

Com ja es va fer amb èxit en l’anterior edició de la Mostra del Vi, s'han creat sinergies amb l’àrea de Festes de l’Ajuntament, i es coordinen perquè el públic de la Mostra del Vi un cop es tanqui la fira, pugui continuar la festa si ho desitja a la plaça Catalunya i gaudir de concerts com el tribut a Rafaella Carrà amb «Hola Rafaella», The Covers Band, Somboits, entre d’altres...