Els municipis de la ZBE, Barcelona, Esplugues, l'Hospitalet, Cornellà i Sant Adrià, sancionaran a partir d'aquest dimarts, 15 de setembre, amb multes d'entre 100 i 500 euros els turismes i motos sense l'etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT). Després d'endarrerir-se per la crisi del coronavirus, el règim sancionador entre en vigor de 7 a 20h els feiners de dilluns a divendres. Els autònoms amb rendes baixes, furgonetes, vehicles pesats, camions, autobusos i autocars tenen una moratòria.

Els vehicles pesats com camions i autocars sense etiqueta podran instal·lar filtres per reduir el nivell d'emissió dels motors i obtenir el distintiu, sobre la base d'un canvi normatiu que va aprovar la Direcció General de Trànsit (DGT), segons va explicar el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

En aquest sentit, aquesta mesura no es podrà aplicar a turismes, motos i furgonetes, que hauran de modernitzar els vehicles si volen continuar circulant a la ZBE.