La terrassa de l'Hotel AC Palau de Bellavista de Girona celebra el proper 16 de setembre la quarta edició de les Nits d'Estrelles, un cicle de nits gastronòmiques organitzat per la cadena hotelera URH Hoteliers, explotadora de l'hotel. El festival compta amb la participació d'importants xefs amb Estrella Michelin i, en aquesta quarta edició, posiciona la terrassa del Palau de Bellavista com una de les propostes de l'agenda cultural i lúdica de la ciutat de Girona.

La terrassa, amb una de les vistes més singulars de Girona, compta des d'aquesta primavera amb altres propostes d'èxit, com les sessions Afterwork els vespres de dijous a diumenge, i altres activitats com monòlegs, concerts i markets que ja han portat fins a la terrassa de l'hotel més de cinc mil persones.

El xef convidat d'aquesta nova edició serà Carles Gaig, del Restaurant Gaig de Barcelona, també guardonat amb una Estrella Michelin des de 1993. Seguint l'essència de les darreres edicions, Carles Gaig captivarà els assistents amb un menú degustació i completarà la nit amb un show cooking. El me-nú serà maridat amb una selecció de Vins i Caves Peralada.

Des de ben petit, Carles Gaig ha crescut entre fogons i envoltat d'una família que des del 1869 s'ha dedicat a la cuina, amb la Taverna d'en Gaig. La influència de la seva besàvia i la seva mare van marcar les seves receptes clàssiques, especialment els canelons, un dels plats que des de sempre ha cuinat amb excel·lència. El seu interès per unir la tradició i la innovació el porten a renovar al 1989 el tradicional restaurant, que esdevindrà el Restaurant Gaig i que obtingué una Estrella Michelin el 1993. A partir d'aquí, van arribar altres reconeixements, com el Premio Nacional al Mejor Jefe de cocina per la Real Academia Española de Gastronomía el 1999. En el 2004, Carles Gaig, la seva dona i tot el seu equip tanquen les portes del seu mític restaurant a Horta i es traslladen al cor de Barcelona, al barri de l'Eixample, a l'hotel Cram amb el nou nom de Gaig. Aquest mateix any obtenen un nou reconeixement amb el premi al Restaurant de l'Any per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Durant tots aquests anys, Carles Gaig ha estat participant en diferents projectes gastronòmics, defensant la fusió de la cuina tradicional amb la cuina d'avantguarda. Fruit d'aquesta inquietud, l'any 2008 va inaugurar el restaurant La Fonda Gaig, on es van recuperar moltes receptes tradicionals que el van dur cap a un nou reconeixement amb els Premis Nadal de Gastronomia per la preservació del Patrimoni Cultural Català.

Des de 2013, Gaig i la Fonda Gaig es van fusionar donant lloc al Restaurant Gaig, on es recuperen els inicis i la tradició del primer restaurant del barri d'Horta. Aquell mateix any, Carles Gaig va obtenir el reconeixement de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia per la seva trajectòria professional.