Quatre encaputxats armats amb una pistola lliguen una família i els roben 5.000 euros, a Cistella

Les víctimes són els propietaris de la botiga de queviures del poble i viuen just al damunt del negoci

13.01.2014 | 13:18
Quatre encaputxats armats amb una pistola lliguen una família i els roben 5.000 euros, a Cistella
Quatre encaputxats armats amb una pistola lliguen una família i els roben 5.000 euros, a Cistella

Quatre homes encaputxats i vestits de negre van irrompre dissabte a la nit a la botiga de queviures de Cistella (Alt Empordà) armats amb una pistola -que podria ser simulada- i exigint els diners de la caixa forta. A aquella hora, a la botiga hi havia la mare i la filla que estaven recollint. Amenaçant-les amb la pistola, les van fer pujar al pis de dalt on hi havia el pare. Allà, van regirar tota la casa buscant la suposada caixa forta, però la família no en té. No obstant això, els lladres van trobar un sobre amb 5.000 euros. Un cop es van fer amb els diners, van lligar de mans i peus amb cinta americana el pare, la mare i la filla i van fugir. Cap va patir lesions.

Faltaven pocs minuts per les nou del vespre de dissabte quan la mare i la filla que regenten la botiga-bar de Cistella Can Trull estaven recollint un cop acabada la jornada. La botiga està situada al mig del poble, a tocar de l'ajuntament i de l'església d'aquest petit municipi de l'Alt Empordà.

En aquell moment, quatre homes vestits de fosc i encaputxats van irrompre dins la botiga armats amb una pistola -que la policia sospita que podria ser simulada- exigint els diners de la caixa forta. Tot i que la botiga disposa d'alarma, en aquell moment no estava connectada perquè encara no havien tancat. Espantades, la mare i la filla van replicar als lladres que no tenen caixa forta. A la botiga hi ha una escala que comunica directament amb el pis de dalt, on hi viu la família.

Els lladres, amenaçant-les amb l'arma, van fer pujar les dones al pis de dalt, on hi havia el pare. Allà, els quatre encaputxats es van dedicar a regirar tota la casa. Dins d'un sobre van trobar 5.000 euros en efectiu. Un cop es van fer amb el botí, van lligar de mans i peus tots tres membres de la família amb cinta americana i van fugir corrent de la casa.

Poc després, a dos quarts de deu, la família es va poder deslligar i va alertar la policia. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per esclarir els fets i intentar localitzar els autors.

Cap membre de la família ha patit lesions, tot i que aquest matí han declinat fer declaracions. Segons ha reconegut la filla, la mare -que ja és gran- està molt espantada i vol passar pàgina.

Degoteig d'assalts violents

Aquest assalt violent arriba després d'una setmana en què no ha cessat el degoteig de casos arreu de les comarques gironines. Dissabte passat, una anciana va ser assaltada a casa seva a Bescanó però els lladres van fugir quan van veure que duia penjat el penjoll de la teleassistència i havia premut el botó.

L'endemà, una altra dona gran va ser assaltada a casa seva a Figueres, i els lladres fins i tot li van trencar el braç. En aquesta ocasió, els mossos van aconseguir detenir els delinqüents.

Enllaços recomanats: Premis cinema