Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 2 de gener dos homes, de 22 i 33 anys i veïns de Peralada i Cabanes, a l'Alt Empordà, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força. Els fets van tenir lloc el mateix dia de la detenció quan els agents, als volts de les cinc de la matinada, van rebre l'avís d'uns veïns que sentien sorolls en el pàrquing comunitari d'un edifici de Llançà. En arribar-hi, la patrulla va constatar que diverses portes dels trasters del garatge estaven esbotzades. Gràcies als veïns, els mossos van saber que els autors eren dos homes que havien fugit amb un vehicle que poc desprès van localitzar amb els seus ocupants a dins en un aparcament municipal de Llançà.

Durant l'escorcoll del vehicle, la patrulla va localitzar diversos electrodomèstics, roba, ampolles de licor i altres objectes personals que posteriorment van constatar que provenien dels trasters saquejats. A més, portaven eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris com ara martells, potes de cabra, tenalles, guants i tornavisos.

Els agents van detenir els dos homes com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 3 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.